Krea vill bli störst i Norden på jämförelse av företagslån

Under 2018 grundades tjänsten Cfind som riktar sig mot företagare i behov av lån och krediter. Tjänsten bytte namn till Krea i början på 2019, men målet är detsamma – att bli störst i Norden inom jämförelser av företagslån. Det för att hjälpa entreprenörer att finansiera tillväxt.

Med kontor på Sankt Eriksplan driver Krea ett nystartat företag vars mål är att bli största spelare i Norden. I ledningen av bolaget sitter bland annat Fredrik Lundahl (VD) och Kristoffer Lindqvist. Båda har erfarenhet av att bygga låneförmedlare genom Advisa.

Snabbfakta om låneförmedlaren KREA
Förmedlare av Företagslån
Lånebelopp upp till 5.000.000 kr
Banker 16 st

Jämför företagslån hos över 15 långivare

Tjänsten bygger på en jämförelsemotor som skickar förfrågan till ett 15-tal olika långivare inom företagskrediter.

De företagsformer som kan använda tjänsten är enskild firma, aktiebolag och handelsbolag. En lägsta nivå på omsättning krävs på minst 50 000 kr per månad (600 tkr / år) och man måste kunna uppvisa minst 6 månaders historik.

Krea är kostnadsfri och icke bindande

Tjänsten är kostnadsfri för företagaren och finansieras istället genom provisioner från långivande bank. Att skicka in en ansökan är inte bindande mot att sen acceptera lånebudet. Du väljer själv vilket lån du vill teckna eller gå därifrån utan att göra det.