Krea

Under 2018 grundades tjänsten Cfind som riktar sig mot företagare i behov av lån och krediter. Tjänsten bytte namn till Krea i början på 2019, men målet är detsamma – att bli störst i Norden inom jämförelser av företagslån. Det för att hjälpa entreprenörer att finansiera tillväxt.

Med kontor på Valhallavägen i Stockholm driver Krea ett företag vars mål är att bli största spelare i Norden. I ledningen av bolaget sitter bland annat Fredrik Lundahl (VD) och Kristoffer Lindqvist. Båda har erfarenhet av att bygga låneförmedlare från arbete på Advisa.

Jämför företagslån och lämnar upp till 20 förslag

Tjänsten bygger på en jämförelsemotor som skickar förfrågan till flera olika långivare inom företagskrediter. Det kan komma låneofferter från fler än 20 olika banker och långivare. Var och en med anpassad ränta och villkor.

De företagsformer som kan använda tjänsten är enskild firma, aktiebolag och handelsbolag. En lägsta nivå på omsättning krävs på minst 50 000 kr per månad (600 tkr / år) och man måste kunna uppvisa minst 6 månaders historik.

Krea är kostnadsfri och icke bindande

Tjänsten är kostnadsfri för företagaren och finansieras istället genom provisioner från långivande bank. Att skicka in en ansökan är inte bindande mot att sen acceptera lånebudet. Du väljer själv vilket lån du vill teckna eller gå därifrån utan att göra det.

De själva skriver att de hjälpt över 7000 svenska företag att hitta rätt lån. Genom 3:e-parts omdömen hos Trustpilot har de uppnått högt snittbetyg och Krea själva skriver att de är bäst i klassen med nöjdast kunder.