AXO Finans

AXO Finans AB logotyp

Axo Finans är en låneförmedlare verksam i Norge och Sverige. De lånar inte ut pengar utan förmedlar din låneansökan till flera olika kreditgivare. I retur får du flera offerter att ta ställning till. Fördelen med att använda en låneförmedlare är att det bara ger upphov till en kreditförfrågan då att ha många kreditförfrågningar kan vara negativt.

En ansökan som landar hos Axo Finans skickas vidare till de banker Axo samarbetar med. Många låneförmedlare beskriver sig som oberoende, vilket är en sanning med modifikation. Eftersom låneansökan endast delges till banker och kreditinstitut som samarbetsavtal finns med är det inte säkert att du får det absolut bästa lånet för dig som finns på marknaden just nu.

Hur tjänar AXO-Finans AB pengar när tjänsten är kostnadsfri?

Alla som driver företag måste ha en inkomst. AXO Finans är ett aktiebolag (AB) som också behöver tjäna pengar för att täcka sina kostnader. Tjänsten marknadsförs som kostnadsfri för dig som fyller i en låneansökan. Så var tjänar AXO sina pengar?

En vanligt förekommande affärsmodell i finansvärlden är provision på förmedlare affärer. Du är föremålet för denna förmedlade affär och AXO får sina intäkter genom att du blir kund hos en samarbetande bank genom deras tjänst. Så länge du är nöjd och har fått ett bra lån är det en win-win-win situation.

AXO söker privatlån från 10 000 till 600 000 kr

Det är endast för lån utan säkerhet på mellan 10 000  och 600 000 kr, s.k. privatlån, som du kan använda AXO Finans Sverige. AXO Finans är första låneförmedlare att erbjuda låneansökningar på 600 000 kr utan säkerhet. För att ansöka måste du uppfylla följande villkor.

  • tjäna minst 150 000 kr per år
  • ha fyllt 20 år
  • fri från betalningsanmärkningar
  • inte ha skuld till Kronofogden

En ansökan görs via ett formulär på Internet. Där anger man önskat lånebelopp och återbetalningstid (max 18 år). Det rekommenderas att gifta eller sambos gör en gemensam ansökan för större chans till att lånet beviljas. Efter ansökan är lämnad börjar AXO Finans samla in offerter och inom 4 timmar får du ett svar.

Exempel på banker som offerter hämtas från är:
Marginalen Bank, Sevenday Finans, Santander Bank, Spring Finance, Collector Bank, Bluestep, FOREX Bank, Wasa Kredit och Nordax Bank

AXO Finans AB är godkända som låneförmedlare av Finansinspektionen.

Kreditkort hos Axo

AXO samarbetar med Santander Consumer Bank och erbjuder ett kreditkort utformat för att passa resenärer. Kortet har inget valutapåslag och det ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd och aktivitetsskydd. Om du brukar hyra bil ingår det en självriskeliminering om du betalar hyrbilen med kreditkortet.

Kreditgränsen kan maximalt uppgå till 100 000 kr och alla köp som görs med kortet är avgiftsfria. Inköpen samlas på en faktura och är räntefria i upp till 60 dagar.