Pengino

Pengino är en låneförmedling som drivs av Firstborn Capital AB, och är ett samarbete med Freedom Finance. På sajten (www.pengino.se) kan man ansöka om lån och få offerter från flera långivare samtidigt. Du kan få upp till 20 låneanbud att jämföra mellan. Genom att använda en förmedlare kan man spara både tid och pengar.

De villkor man får beror på vilka individuella förutsättningar man har och hur banken bedömer dessa. Räntan varierar därför ganska mycket mellan olika individer och banker.

Penginos krav på dig som ansöker

pengino logotyp

För att kunna ansöka om lån ställer Pengino en del grundläggande krav.  Man måste till exempel vara minst 18 år. Man måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kr och man får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden. Kan man inte uppfylla dessa tre krav kommer låneansökan inte ens att behandlas.

Ansökningar tas emot via Penginos hemsida med ett enkelt formulär. Där börjar man med att ange vilket belopp man vill låna, från 5000 kr upp till 500 000 kr. Återbetalningstiden för lånet kan man sätta till mellan 1-15 år. Sen fyller man i förnamn, efternamn och epost.

Efter inskickad ansökan går den vidare till Freedom Finance Kreditservice AB. Pengino är med andra ord bara en förlängning av den tjänst som Freedom Finance erbjuder. I praktiken skulle du med andra ord kunna gå direkt dit istället. Men gillar du namnet ”Pengino” bättre så stanna då där.

Tjänsten är kostnadsfri och inte bindande

Att skicka in en ansökan genom Pengino är inte bindande. Du kommer att få erbjudanden på lån men du behöver inte tacka ja till något av de. Det kostar heller inget att göra en ansökning. Självklart ska någon tjäna pengar i något led och det gör de genom provision vid eventuell förmedling av lån. Det är dock en avgift som Pengino.se får från samarbetspartnern.