Svensk Låneförmedling

Svensk Låneförmedling AB är ett bolag som startades 2011 och som leds av Mikael Säbben. Bolaget agerar som mäklare på lånemarknaden för privatlån. Du som vill låna pengar kan alltså vända dig till dem för att låta de göra jobbet med att fråga flera banker om lån till dig.

Samarbetar med 10 banker

Skärmdump 2018-12-19 över Svensk Låneförmedling AB samarbetande banker
Skärmdump tagen 2018-12-19 över Svensk Låneförmedling ABs samarbetande banker

Gillar kunder som har många små lån

Hos Svensk Låneförmedling verkar det vara många som ansöker, som redan har flera olika privatlån och krediter. I listan över Nöjda kunder som de har på startsidan finns det flera som berättar om hur de sänkte sina lånekostnader.

Processen för det är att hitta en ny långivare som är villig att ta över de små lånen och baka ihop till ett samlingslån. Du som låntagare får då i regel en betydligt lägre lånekostnad tack vare lägre ränta och bättre villkor.

Du som anlitar Svensk Låneförmedling betalar inget för deras jobb. Men tro inte att de sitter och jobbar gratis för din skull. Nä, självklart tjänar de pengar och det gör de genom provisioner på de lån som förmedlas.

Provisionen står med största sannolikhet i direkt relation till det totala lånebeloppet. Därför kan man tänka sig att kunder med många små lån som kan bakas ihop till ett stort är en viktig målgrupp för de.

Så länge förmedlaren kan fixa bättre lånevillkor åt dig utan att det kostar dig något så rekommenderar vi dig att använda sådana här förmedlare. Men det finns ju andra och vi har en lista på de flesta aktörerna.

Omdömen: vad säger andra om Svensk Låneförmedling AB?

På nätet finns det inte jättemycket skrivet om företaget men det man hittar är bland annat ett 20-tal recensioner på Google. Betyget är ganska lågt och endast 1,9 av 5 möjliga.

I april 2017 riktade Konsumentverket kritik mot ett par olika låneförmedlare, däribland just Svensk Låneförmedling. Det kritiken vände sig mot av att de uttryckte det som att kreditgivarna ”tävlade” om att lämna erbjudanden.

Grundkrav för ansökningar

  • 18 år eller mer
  • Fast månadsinkomst på minst 10.000 kr före skatt
  • Helt sakna betalningsanmärkningar

Källor
AllaBolag.se (org.nr 556848-8240)