Matchbanker

Det danska, börsnoterade mediebolaget North Media äger och driver lånetjänsten Matchbanker. Det är en jämförelsetjänst för olika lån där låntagare och långivare matchas. Tjänsten finns i över tio länder där Sverige är en marknad.

För att teckna ett lån genom Matchbanker börjar man att fylla i deras formulär med uppgifter om inkomst, vad man vill låna till och hur mycket pengar man vill låna. De hämtar sedan fram förslag på lån och långivare åt dig.

Matchbanker levererar en lånelista

Efter att man skickat in sin förfrågan får man en sammanställning över lån som skulle kunna passa. Beroende på vilka långivare de har anslutna till systemet får du olika lånelistor.

Man kan använda Match Banker för både små och stora lån. Minsta belopp är 500 kr (Snabblån) och högsta är 600 000 kr (Privatlån).

Lånebelopp: 500 – 600 000 kr
Effektiv ränta: 2,95% – 47,64%
Varaktighet: 3 – 180 månader
Ålder: 18 år

Låneexempel: Låna 20 000 kr i 60 månader. Uppläggningsavgift 595 kr. Administrationsavgift 19 kr./mån. Effektiv årsränta 27,59%. Totalt 35 202 kr.

En del av de samarbetande långivarna accepterar betalningsanmärkningar och gör ingen kontroll via UC.

Lead Supply och börsbolaget North Media ligger bakom Matchbanker

Huvudägare av tjänsten är det danska bolaget Lead Supply A/S, som i sin tur delvis ägs av det börsnoterade North Media. Teamet som jobbar med Matchbanker sitter på kontor i Aarhus. Deras uppdrag är dock inte att svara på frågor om specifika lån.