Lendo företagslån

Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare inom privatlån och har ett brett samarbete med många stora banker men också nischbanker. Som företagare kan man ansöka om företagslån och jämföra olika alternativ på en gång. Lendo hämtar in flera offerter från långivare som erbjuder företagskrediter.

För att kunna använda tjänsten och söka företagslånet måste du som ansöker vara registrerad att du har ett företagsengagemang. Med det menas att du har en ledande roll i företaget och är antingen VD, styrelsemedlem eller suppleant.

De bolagsformer som kan ansöka är Enskild firma, Aktiebolag, Handelsbolag och Kommanditbolag.

Kostnadsfri ansökan om företagslån upp till 3 000 000 kr

Storleken på Lendo företagslån kan vara på belopp från 50 000 kr upp till 3 000 000 kr. Lånetiden kan vara från ett kortare lån på 6 månader upp till 5 år som längst. Villkoren för amortering och ränta varierar beroende på de banker som Lendo skickar förfrågan till och ditt företags kreditvärdighet.

Efter en ansökan görs en bedömning av företagets kreditvärdighet och ekonomiska situation. Den framtida förmågan att betala tillbaka företagskrediten analyseras. Utifrån detta bestämmer varje långivare hur mycket du kan låna hos de och vilken ränta som ska gälla.

Det som är bra med att gå genom en förmedlare är att det bara görs en kreditupplysning. Många upplysningar försämrar i regel kreditvärdet enligt många bankers bedömning. Att ansöka om lån till företaget genom Lendo är därför en smart väg att gå.

Anslutna företagslån till Lendos tjänst

Antalet långivare som finns anslutna till söktjänsten växer och omarbetas kontinuerligt. Just nu (feb 2022) är det följande banker som offererar företagskrediter genom Lendo.

långivare hos Lendo företagslån
Långivare hos Lendo Företagslån (2022-02-25)

SVEA, Froda, Corpia, Qred, Mynt., Approva, IMH finans, finly., CrediNord., Resurs Bank, Funding Partner, Marginalen Bank, Balanzia, OPR-Företagslån, Capcito Företagslån, CapitalBox, Aros Kapital, Froda, Avida, Fedelta