Ikanobanken

Ikano Bank loggaIkanobanken startades 1995 och tillhör den Kamprad-ägda Ikano Group. En bank med rötterna i Småland, med smålänningar som är kända för att vara duktig på ansvarsfull ekonomi.

Affärsidén är att erbjuda finansiella tjänster för både privatpersoner och företag. Privatpersoner kan vända sig till Ikano Bank för att både spara pengar och låna pengar.  Banken har flertalet gånger toppat nöjdhetsindex enligt SKI som mäter bankkunders omdömen.

Privatlån upp till 350.000 kr

Hos Ikano Bank kan du låna pengar till vad du vill utan säkerhet. De kallar det för Banklån och är i praktiken ett s.k. privatlån. Du kan låna upp till 350.000 kr i 3-12 år. Räntan är rörlig och sätts individuellt. Det finns inga dolda avgifter och man kan betala tillbaka via autogiro helt utan extra kostnader. Du måste uppfylla vissa villkor för att få låna som privatperson:

  • vara minst 18 år
  • sakna betalningsanmärkningar
  • fast inkomst på minst 125 000 kr per år

Är du ensam sökande kan du låna maximalt 150.000 kr. Med en medsökande är maxbeloppet 350.000 kr. Räkna ut din månadskostnad.

Ikanobankens bolån med schyssta villkor

Ett bolån hos Ikano Bank kan vara på mellan 200.000 – 6.000.000 kr. Du får max låna upp till 85% av bostadens värde. Om du är spekulant på en ny bostad kan du enkelt ansöka om ett lånelöfte direkt på hemsidan och få svar direkt.

Man kan låna till köp av både fast boende i villa och bostadsrätt men också finansiera köp av fritidshus som en fjällstuga eller sommarhus vid havet.

Ingen förhandling om räntan

Ingen kan förhandla till sig en bättre ränta hos Ikanobanken. Alla räntor styrs av nuvarande ränteläge, bindningstid, lånebelopp och belåningsgrad.

Att inte behöva förhandla tycker många låntagare är skönt. De vill ha transparens och kunna lita på att de får det bästa möjliga lånet. Kanske är det därför som Ikano Bank toppar i nöjdhetsindex enligt SKI.

Låna pengar till bil från Ikano Bank

Från Ikanobanken kan du låna mellan 40.000 – 350.000 kr beroende på bilens värde. Som ensam sökande får du max låna 150.000 kr. Är ni två sökande får ni låna upp till max-beloppet 350.000 kr. Bilen ni lånar pengar till måste vara registrerad i Sverige och får max vara nio år gammal.

Ansökningar görs direkt online och även du som redan har ett billån, men vill flytta över ditt lån till Ikanobanken kan fylla i en ansökan. Räntan på Ikano Billån varierar mellan 4,20 – 9,20% och sätts efter en individuell bedömning.

Ikanobankens 3 olika sparkonton

Ikanobanken erbjuder också sparkonton för den som vill bygga upp en buffert för framtiden. I det konto som bara heter Sparkonto har man fria uttag men en ganska låg ränta. Vill man ha en högre ränta kan man välja Sparkonto Plus eller Fix. Då begränsas dock uttagsrätten till 4 ggr per år eller helt bundet. Du måste också vara beredd att binda lite större sparmedel.

En trygghet som är viktig när man väljer sparkonto är att det finns insättningsgaranti. Det får man på alla Ikanobankens sparkonton. Vad det betyder är att om banken går i konkurs så är sparmedel upp till 100 000 euro säkrade och man får dessa utbetalda från Riksgälden inom 20 arbetsdagar.

Ikano kreditkort – ett kort med månatliga rabatter

Ikano Kort är ett kreditkort från Ikanobanken i samarbete med VISA. Det är ett kort som de tagit fram för att passa vardagsekonomi. Grunden i kortet är att du som innehavare får tillgång till kredit när du behöver det och bra rabatter.

Man får alltid 1% rabatt på bensin, diesel eller etanol. Dessutom kan du äta ute på restaurang till 3% rabatt. Varje månad erbjuds nya rabatter inom olika branscher.  Under 2017 ges rabatter på sportbutiker, byggvaruhus, optiker, hotell och resebyråer m.fl. Maximalt kan man samla upp till 5000 kr i rabatt per kalenderår.

Kortinnehavare kan ansöka om att ha ett kreditbelopp på mellan 1000 kr upp till 60 000 kr. Ansök inte om mer än vad din ekonomi klarar av. Att för mycket tillgänglig kredit kan locka till köp som du kommer ångra när du inte klarar av att betala tillbaka under den räntefria perioden (månadsvis).

Krav för att inneha Ikano Kort

  • minst 18 år
  • fast inkomst
  • minst 100 000 kr / år
  • fri från betalningsanmärkningar

Det tas inte ut någon årsavgift på kortet. Den aktuella räntan kan du hitta på Ikanobankens hemsida. En aviavgift om 25 kr tas ut de månader du använder kreditkortet. Ingen ränta tillkommer så länge du betalar av hela skulden i slutet av månaden.

För att kontrollera kortets saldo och kredit kan du logga in på nätet. Ikanobanken har en mycket användarvänlig kundportal för bankens kunder och kundservice kan hjälpa till när det behövs.

Om Ikano

Ikanobanken tillhör en internationell grupp av Ikano företag (Ikano Group) som ägs av familjen Kamprad. Företagen är verksamma inom fem olika affärsområden – Finans, Fastighet, Försäkring, Detaljhandel (IKEA) och Kapitalförvaltning. Läs mer på Ikano.se