Ikanobanken

Ikano Bank logga

Ikanobanken startades 1995 och tillhör den Kamprad-ägda Ikano Group. En bank med rötterna i Småland, med smålänningar som är kända för att vara duktig på ansvarsfull ekonomi. Affärsidén är att erbjuda finansiella tjänster för både privatpersoner och företag. Privatpersoner kan vända sig till Ikano Bank för att både spara pengar och låna pengar.  Banken har flertalet gånger toppat nöjdhetsindex enligt SKI som mäter bankkunders omdömen.

Ikano Privatlån

Hos Ikano Bank kan du låna pengar till vad du vill utan säkerhet. De kallar det för Banklån och är i praktiken ett s.k. privatlån. Du kan låna upp till 350.000 kr i 3-12 år. Räntan är rörlig och sätts individuellt. Det finns inga dolda avgifter och man kan betala tillbaka via autogiro helt utan extra kostnader. Du måste uppfylla vissa villkor för att få låna som privatperson:

  • vara minst 18 år
  • sakna betalningsanmärkningar
  • fast inkomst på minst 125 000 kr per år

Man kan testa möjligheterna att få låna genom att fylla i enkla uppgifter om inkomst, boendekostnad med mera och då se en uppskattning på hur mycket man får låna. Det testet tar bara 1-2 minuter och det tas inga personuppgifter så man kan testa sig fram som man vill.

Ikano Bolån

Ett bolån hos Ikano Bank kan vara på mellan 200.000 – 6.000.000 kr. Du får max låna upp till 85% av bostadens värde. Om du är spekulant på en ny bostad kan du enkelt ansöka om ett lånelöfte direkt på hemsidan och få svar direkt.

Man kan låna till köp av både fast boende i villa och bostadsrätt men också finansiera köp av fritidshus som en fjällstuga eller sommarhus vid havet.

Ingen kan förhandla till sig en bättre ränta hos Ikanobanken. Alla räntor styrs av nuvarande ränteläge, bindningstid, lånebelopp och belåningsgrad.

Att inte behöva förhandla tycker många låntagare är skönt. De vill ha transparens och kunna lita på att de får det bästa möjliga lånet. Kanske är det därför som Ikano Bank toppar i nöjdhetsindex enligt SKI.

Ikano kreditkort

Ikano Kort är ett kreditkort från Ikanobanken i samarbete med VISA. Det är ett kort som de tagit fram för att passa vardagsekonomi. Grunden i kortet är att du som innehavare får tillgång till kredit när du behöver det och bra rabatter.

Man får alltid 1% rabatt på bensin, diesel eller etanol. Dessutom kan du äta ute på restaurang till 3% rabatt. Varje månad erbjuds nya rabatter inom olika branscher.  Under 2017 ges rabatter på sportbutiker, byggvaruhus, optiker, hotell och resebyråer m.fl. Maximalt kan man samla upp till 5000 kr i rabatt per kalenderår.

Kortinnehavare kan ansöka om att ha ett kreditbelopp på mellan 1000 kr upp till 60 000 kr. Ansök inte om mer än vad din ekonomi klarar av. Att för mycket tillgänglig kredit kan locka till köp som du kommer ångra när du inte klarar av att betala tillbaka under den räntefria perioden (månadsvis).

För att få ha kortet måste du:

  • vara minst 18 år
  • ha en fast inkomst
  • tjäna minst 100 000 kr / år
  • vara fri från betalningsanmärkningar

Det tas inte ut någon årsavgift på kortet. Den aktuella räntan kan du hitta på Ikanobankens hemsida. Ingen ränta tillkommer så länge du betalar av hela skulden i slutet av månaden.

För att kontrollera kortets saldo och kredit kan du logga in på nätet. Ikanobanken har en kundportal för bankens kunder och kundservice kan hjälpa till när det behövs.

Om Ikano

Ikanobanken tillhör en internationell grupp av Ikano företag (Ikano Group) som ägs av familjen Kamprad. Företagen är verksamma inom fem olika affärsområden – Finans, Fastighet, Försäkring, Detaljhandel (IKEA) och Kapitalförvaltning. Läs mer på Ikano.se