Santander Bank Sverige lån och sparkonto

En av världens största banker är Santander Consumer Bank, som ingår i koncernen Banco Santander. Banken grundades i Spanien 1857 i staden med samma namn. Idag finns de representerade i Sverige och över 45 andra länder med verksamhet online och genom 15 000 bankkontor.

Den svenska banken är en filial till norska Santander Consumer Bank AS, precis som danska och finska grenen av verksamheten. I Sverige erbjuds banklösningar för sparkonto och lån av olika slag som privatlån och billån.

Privatlån från Santander

Ansökningar mottas genom hemsidan eller via telefon. Vid ansökan väljer du lånebelopp och lånetid. Därefter fyller du personuppgifter så som personnummer, namn, adress och civilstånd. Är ni två som vill ansöka tillsammans fyller ni i bådas personuppgifter.
Santander Bank SverigeDin eller er ekonomiska situation ska också uppges i form av inkomst. För att kunna söka Santanders privatlån måste du vara minst 20 år gammal, vara bosatt i Sverige sen minst tre år och ha en årsinkomst på minst 12 500 kr per månad. Du måste också vara fri från betalningsanmärkning och inte ha några saldon hos Kronofogden.

Snabbfakta om Santander privatlån
Typ av lån Privatlån
Lånebelopp 10.000 kr – 350.000 kr
Löptid 2 – 12 år
Ränta Individuell
Lägsta eff.ränta 3,95%

Santander erbjuder låneskydd vid sjukdom eller arbetslöshet

Om du vill känna dig extra trygg kan du teckna Santander låneskydd till privatlånet. Skyddet går in och täcker din amortering i händelse av sjukdom eller arbetslöshet. Även räntekostnaden för lånet täcks av låneskyddet.

Låneskydd genom Santander kan endast tecknas upp till det år du fyller 59 år. Du måste också ha en tillsvidareanställning som är mer än halvtid och vid tecknandet inte ha kännedom om existerande skada eller sjukdom.

Billån hos Santander Bank

Från Santander Bank kan man låna pengar till köp av bil men också andra fordon. Banken samarbetar med många återförsäljare av både bilar, husbilar, husvagnar och tvåhjuliga fordon som motorcykel eller ATVs. Billånet heter just Billån men för köp av andra fordon är det Fritidslån du ska läsa om.

Santander lånar ut upp till 80% av bilens värde, vilket betyder att du måste lägga minst 20% i kontantinsats eller i form av inbytesbil. Billånet ges endast om du handlar via en bilhandlare och gäller för både ny bil som begagnad. Om du köper bilen av en annan privatperson kan du låna pengar genom privatlånet istället och följer villkoren enligt det lånet.

Santander billån
Lånebelopp upp till 80% av bilens värde
Kontantinsats minst 20%

Billånet tecknas hos den bilhandlare du väljer att köpa bil hos. Handlare som Santander samarbetar med i ditt län finns att hitta på deras hemsida.

Omdömen och åsikter om Santander Consumer Bank

Vad andra tycker om Santander Consumer Bank kan vara bra att känna till för den som funderar på att bli ny kund. En oberoende källa till omdömen är Trustpilot och på den har banken fått 7,8 p av 10 (3 juli 2019).

Det är en bra siffra och den grundar sig på 998 omdömen där de flesta åsikterna är positiva. Dock är det blandat svenska och danska kunder som lämnat sina recensioner där vissa svenska har upplevt vissa handläggare på kundservice som otrevliga.