Froda företagslån

Froda företagslån riktar sig till småföretagare som tar betalt av sina kunder med kort. Det kan vara butiker, restauranger, kiosker och caféer. Froda är en del av företaget Monetise Capital AB som startades av fem unga, hungriga entreprenörer 2015.

Målet är att skapa ett lån som underlättar småföretagarens vardag. Att ha tillgång till kapital är viktigt och det är inte alltid banken är så villiga att hjälpa till. Banken vill gärna se mycket historik med ett par bokslut i ryggen. De vill också ofta att du ska gå i borgen för dina lån. Här skiljer sig Froda ut.

Frodas digitaliserade företagslån

Att ansöka om ett företagslån på upp till 15 miljoner kronor hos Froda är enkelt och målet är att din låneansökan ska vara klar och behandlad så att du inom 24 timmar har en offert att ta ställning till. Allt sker digitalt där du som företagare börjar processen på hemsidan med att fylla i endast 2 fält. Hur mycket vill du låna? Och din epost. Du ska också kunna identifiera dig med BankID.

För att man ska få låna krävs det att företaget har varit aktivt minst 12 månader och att man kan visa upp transaktionshistorik från kortbetalningarna. Det är kortbetalningarna som utgör den viktigaste delen i Frodas kreditbedömning.

Man behöver inte lämna någon borgen och det fasta priset gör det enkelt att planera ekonomin. Det är inget långfristigt lån, för du måste betala tillbaka inom 36 månader.