Coop Privatlån

Coops logotyp

Coop Privatlån är ett lån som ges ut av MedMera Bank AB, det helägda dotterföretaget till Kooperativa Förbundet. Lånet är ett så kallat blancolån och kräver ingen ställd säkerhet i form av bil eller bostad. Medlemmar kan få ränterabatt på medlemslån genom Coop.

Lånet är ett privatlån och eftersom pengarna kan användas till lite vad som helst har Coop kallat det för olika saker på hemsidan. Det går att läsa om hur lånet kan användas som ett billån, renoveringslån, båtlån eller MC-lån. I grund och botten är det precis samma lån och villkor för alla dessa, oavsett vad du väljer att lägga pengarna på. Det är inte som ett äkta billån där bilens värde sätts som säkerhet.

Coop Låneskydd

Livet består av händelser och vissa kan man inte förutse. Ibland drabbar de ekonomin extra hårt och det är då ett låneskydd kan träda in. Coop Låneskydd är en försäkring som täcker månadskostnaden för lån upp till 15 000 kr i upp till 12 månader.

Händelser som omfattas av låneförsäkringen hos Coop är ofrivillig arbetslöshet, sjukskrivning, dödsfall och olycksfall. Det ingår även livförsäkring på låneskuld och ränta upp till 350 000 kr.

Kraven på denna försäkringar omfattas av ytterligare krav där man bland annat inte ska ha haft kännedom om förestående uppsägning, varsel eller sjukdom och skada. Det gäller också tuffare krav på anställning och pensionärer omfattas inte.

Nytecknade lån hos Coop omfattas av låneskyddet automatiskt och utan kostnad de första 3 månaderna. Därefter kan man välja om skyddet ska fortsätta gälla, mot en premie. Den ligger just nu på 6,80% av månadskostnaden för lånet så har du en kostnad på 1000 kr blir avgiften för låneskyddet 68 kr/mån.

Låna pengar på Coop till solceller, bergvärme med mera

En satsning som Coop gör just nu är Energilån. Det görs i samarbete med Save Energy som lämnar offert på installation av energieffektivisering så som bergvärme, solceller och luftvärmepumpar till ditt hem.

Installation av solceller på tak

Enligt deras kalkyl på hemsidan är besparingen på elkostnad större än kostnaden för privatlånet, speciellt för Coop-medlemmar som får rabatt. En solcellsanläggning räknas kunna hålla i 25 år.

Med nuvarande ränteläge på lån skulle det enligt deras exempel vara avbetalt på 12 år och därefter blir det mycket mer pengar över i hushållskassan. Du kan läsa mer om detta energilån på Coops hemsida.

Att vara medlem i COOP har många fördelar, inte bara när man handlar mat för att få billigare medlemspriser. Ett COOP medlemslån ger rätt till 1% lägre ränta och som medlem kan man få tillgång till rabatter och erbjudanden på resor, boende, biljetter och restaurangupplevelser. Den som har ett Coop Medmera Mer kreditkort får poäng på alla inköp som görs, oavsett butik och näthandel.