Coop Privatlån från MedMera Bank

Coop Privatlån är ett lån som ges ut av MedMera Bank AB, det helägda dotterföretaget till Kooperativa Förbundet. Lånet är ett så kallat blancolån och kräver ingen ställd säkerhet i form av bil eller bostad. Medlemmar kan få ränterabatt på medlemslån genom Coop.

Coop logotyp

Lånebelopp och amortering på Coop lån

Genom Coop Privatlån kan du låna från 15 000 kr upp till maximalt 350 000 kr. Amorteringen ska ske på mellan 2 – 12 år och sker månadsvis via avisering eller genom autogiro.

Den första månaden är alltid amorteringsfri och därefter kan du två gånger per år använda betalningsfria månader. Det kan vara bra då många andra utgifter måste betalas och du vill skjuta på amorteringen till nästa månad.

För att nyttja en betalfri månad tar man kontakt med Coop Medmera Bank kundservice.

Räntespann med 1% rabatt för Coop medlem

Räntan på Coops privatlån är individuell och kan variera från 3,7% upp till 9,9% (räntevillkor 2020-02-01). Om man är medlem i COOP får man rabatt med 1%-enhet. På ett lån om 100 000 kr motsvarar det 1000 kr per år i lägre räntekostnad för medlemmar.

Räkneexempel
Vid en rörlig årsränta på 4,50 % är den effektiva räntan 4,59 % för ett annuitetslån på 100 000 kr med en återbetalningstid på 5 år. Fn individuell ränta 3,7 % – 9,90% (effektiv ränta 3,76 % – 10,36 %). Givet att räntan förblir oförändrad och att du betalar via autogiro blir det totala beloppet att återbetala 112 032 kr och din månadskostnad 1 892 kr. Exemplet är uträknat med 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i aviavgift (vid autogiro). (2020-02-01)

En annan kostnad för lånet är månadsavisering om 20 kr men den kan du undvika genom att ansluta till autogiro. Det förenklar återbetalning och minskar risken för ytterligare avgifter som påminnelseavgift 60 kr eller dröjsmålsränta på +8%.

Grundkrav för privatlån genom Coop

De fem grundläggande kraven som MedMera Bank ställer på låntagare är:

  • minst 20 år
  • inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo
  • fast inkomst på minst 240 000 kr per år
  • tillsvidareanställning, egen företagare eller pensionär
  • folkbokförd i Sverige senaste 3 åren

Coop Låneskydd försäkring

Livet består av händelser och vissa kan man inte förutse. Ibland drabbar de ekonomin extra hårt och det är då ett låneskydd kan träda in. Coop Låneskydd är en försäkring som täcker månadskostnaden för lån upp till 15 000 kr i upp till 12 månader.

Händelser som omfattas av låneförsäkringen hos Coop är ofrivillig arbetslöshet, sjukskrivning och olycksfall. Det ingår även livförsäkring på låneskuld och ränta upp till 350 000 kr.

Kraven på denna försäkringar omfattas av ytterligare krav där man bland annat inte ska ha haft kännedom om förestående uppsägning, varsel eller sjukdom och skada.

Nytecknade lån hos Coop omfattas av låneskyddet automatiskt och utan kostnad de första 3 månaderna. Därefter kan man välja om skyddet ska fortsätta gälla, mot en premie. Den ligger just nu på 5,7% av månadskostnaden för lånet.

Låna pengar hos Coop till solceller

En satsning som Coop gör just nu är Energilån. Det görs i samarbete med Save Energy som lämnar offert på installation av solceller i ditt hem.

Installation av solceller på tak

Enligt deras kalkyl på hemsidan är besparingen på elkostnad större än kostnaden för privatlånet, speciellt för Coop-medlemmar som får rabatt. En solcellsanläggning räknas kunna hålla i 25 år.

Med nuvarande ränteläge på lån skulle det enligt deras exempel vara avbetalt på 12 år och därefter blir det mycket mer pengar över i hushållskassan. Du kan läsa mer om detta energilån på Coops hemsida.