Capcito

Driver du företag och är i behov av kapital finns möjligheten att låna pengar eller sälja fakturor hos Capcito. Ansökningsprocessen är enkel och sker online genom att du signerar med BankID. Fortnox är en av ägarna bakom Capcito företagslån.

Capcito ger lån till företag i upp till 48 månader

Det företagslån som Capcito erbjuder kan maximalt uppgå till 15 000 000 kr. Genom att koppla din företagsbank eller fakturering till systemet får du en automatisk kreditanalys. Den ligger sen till grund för ett lånelöfte där du kan läsa hur mycket lånet skulle kosta ditt företag.

En ansökan är inte bindande så du kan testa och se vilket låneutrymme ditt företag kan få helt gratis. Räntan är individuell per företag och kan vara på mellan 0,9 – 4,2%. Totalkostnaden på ett exempellån på 50 000 i 6 månader är 3 211 kr (med 2% ränta). (senast kontrollerat 2022-06-28).

Sälj faktura till Capcito för att finansiera företagets tillväxt

Ett annat sätt att ta in kapital snabbt är genom att sälja fakturor. Istället för att du ska behöva vänta på dina kunder att betala kan du få pengar direkt genom fakturaförsäljning till Capcito.

Även här är det inte bindande att prova tjänsten utan du kan testa och se ditt pris gratis. Vill du gå vidare är dessutom första fakturan du säljer gratis. Du får hela fakturabeloppet utbetalt till ditt företagskonto och därefter får du upp till 99% av fakturabeloppet när du säljer fler fakturor.

Systemet är väldigt flexibelt på så sätt att du själv väljer vilka fakturor du vill sälja. Du behöver inte ansluta dig och sälja alla fakturor du skapar. Du kan välja enskilda som har väldigt lång kredittid för att snabbare få in pengar.

Capcito tar mellan 1% – 3,5% per faktura. Svar på ansökan om fakturaförsäljning fås inom 24 timmar.

Ett annat sätt att få tillgång till kapital är genom att belåna fakturor. Då får du en flexibel kredit som kan nyttjas på ett varierat sätt beroende på företagets likvid.