Approva lån för egenföretagare

Tim Bal och Jonathan Söderblom är grundare till finansbolaget Approva. De erbjuder lån till egenföretagare för att hjälpa till med likviditet i små bolag. Jonathan är krögaren som drev restaurang på Gotland och där upplevde både tider av gott kassaflöde men också dippar som gav ekonomiska utmaningar.

Att snabbt kunna få tag på kapital är det som Approva vill göra möjligt för svenska småföretag. Det rör sig om små summor från 30 000 kr upp till som mest 300 000 kr. Återbetalningstiden är satt till mellan 2- 36 månader.

Lånen är utan säkerhet men borgensman måste finnas. Vidare gäller rak amortering och kunden betalar samma belopp varje månad.

Månadsränta 2%

En faktor som kan vara lite lurig är att de skriver ut en låneränta på 2%. Detta är dock den ränta som tas ut per månad. Genom att kolla på ett räkneexempel kan du få en bättre blick över den effektiva räntan, ifall du vill jämföra med andra lånealternativ.

Räkneexempel
Om du lånar 100 000 kr i 12 månader ska du varje månad betala 10 333 där 8 333 kr är amortering och 2000 kr är ränta. Totalt ger det en årlig räntekostnad på 23 996 kr då rak amortering tillämpas. Den beräknade effektiva räntan blir då ca 24%.

Ansökningar till Approva görs online och det krävs att du har ett BankID. Ditt företag måste också vara registrerat i Sverige och du folkbokförd här.

Under de tider då handläggarna är tillgängliga tar det 15 minuter innan en ansökan är behandlad och besked lämnas.