Lån & Spar Bank

Är du villaägare och medlem i Villaägarnas Riksförbund? Eller är du lärare och medlem i Lärarförbundet? Om ditt svar är Ja på någon av dessa frågor bör du läsa vidare om Lån & Spar Bank och vad de kan erbjuda.

Lån & Spar Bank är en bank som funnits sen 1880 i vårt grannland Danmark. Där är banken noterad på börsen men ägs till största delen av olika fackföreningar.

Logotyp Lån & Spar Bank

Det som är lite av bankens specialitet är att erbjuda medlemslån genom stora medlemsorganisationer. Här i Sverige finns samarbeten med bland annat Villaägarnas Riksförbund, Lärarförbundet och Hyresgästföreningen. Medlemmar i någon av dessa organisationer får extra förmånliga lånevillkor.

Medlemslån på mellan 50 000 kr och 500 000 kr

Lån & Spar Bank erbjuder lån på mellan 50 000 kr och 500 000 kr med en amorteringstid på 2-12 år. Lånen har lite olika namn; privatlån, medlemslån, samlingslån, billån. De är alla av samma typ, ett blancolån utan säkerhet. Du behöver inte lägga några kontantinsatser ens när du köper en bil med lånet.

Räntan sätter Lån & Spar Bank individuellt och är från 3,75% till 11,25%. Snitträntan hos deras kunder är 5,15%. För att kunna låna måste man uppfylla vissa grundläggande krav:

  • ha fyllt 18 år
  • ha en tillsvidareanställning
  • tjäna minst 250 000 kr per år från en fast tjänst
  • ha en medsökande vid lån över 350 000 kr
  • sakna betalningsanmärkningar

Villaägarnas Mastercard med 55 dagars kredit

Du som är medlem i Villaägarna har kanske fått erbjudande om att ansöka om kreditkort. Deras Mastercard är ett kort utfärdat av Lån & Spar Bank. Kortet har upp till 55 dagars kredittid.

Mastercard kreditkort från Lån & Spar Bank

Kortet fungerar som betalmedel i hela världen. Det ger också tillgång till ett antal erbjudanden från partners. Du som medlem kan få rabatt på el, ränterabatt och reserabatter.

Vill du veta mer hänvisar vi till deras hemsida som du hittar här.