Fairlo

Fairlo logotyp

Fairlo erbjuder en möjlighet att låna i sju olika nivåer från 10 000 kr till 70 000 kr. Flexibilitet är ett ord som de värdesätter och lånet är utformat som ett kreditkonto från vilket man tar ut pengar när man behöver det. Endast då det finns en utestående kreditskuld behöver man betala ränta och amortering.


Fairlo gör kreditbedömning men använder inte UC utan hämtar dina uppgifter från Dun & Bradstreet (fd Bisnode). Skulle det finnas en betalningsanmärkning i bagaget utgör det inget hinder så länge som det inte finns en skuld hos Kronofogden. Anmärkningen måste också vara äldre än 6 månader för att ett Fairlo lån ska kunna beviljas.

Fairlo sprunget ur orättvisa på lånemarknaden

Bröderna Jimmy och Shamon Hanna flydde från Syrien till Sverige för att få en stabilare och mer trygg tillvaro. En sak som gjorde det svårt ekonomiskt var att deras mamma tog ett litet lån för att finansiera sina söners drömmar på fritiden. Lånet visade sig vara en osjysst deal och skulden växte. Här någonstans börjar historien om hur Fairlo kommer till.

Jimmy och Shamon Hanna grundade Fairlo 2016 med målet att fler människor ska kunna ta makten och kontrollen över sitt eget liv. Det de såg var att marknaden för lån var orättvis mellan fast anställda och personer med varierande inkomst.

De tyckte också att otydligheten på lånemarknaden var ett stort problem. De vill att transparens ska råda och det ska vara tydligt vad som kostar och det ska inte dyka upp överraskande avgifter på ett lån.

Företaget Fairlo har en hög TrustScore hos den oberoende recensionstjänsten Trustpilot. I oktober 2022 hade 3464 personer lämnat omdöme och snittbetyget låg på 4,9 av 5,0.

Att Levla är att höja krediten hos Fairlo

Ett begrepp som Fairlo plockat från gaming är att Levla. De använder det för den som vill höja sin kreditgräns på kontot. För att få levla måste man visa upp ett sunt och hållbart ekonomiskt beteende.

Den som vill ansöka om högre kreditgräns ska ha skött sin vardagskredit hos Fairlo och amorterat i tid. Hen får inte heller ha ådragit sig betalningsanmärkningar eller hamnat hos Kronofogden. De kollar också upp med Dun & Bradstreet (fd Bisnode) hur många förfrågningar som gjorts på senare tid hos andra låneaktörer.

Mer om Fairlo

Fairlo har kontor i Stockholm och Heraklion (Grekland) med ungefär ett 50-tal medarbetare. Kreditgivare bakom lånetjänsten är Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ) (556760-6032) där Fairlo AB (559084-1101) är kreditförmedlare.