Moank

Grundarna bakom Moank började själv sin resa med att jobba i bankvärlden. De arbetade med lån och krediter men tyckte att det hela tiden var banken som sattes i centrum och inte kunden.

Moank logotypMoank har skapats för att vara en schysst långivare som också ska hjälpa sina kunder få bättre kontroll över sin ekonomi. De vill vara en sporre och stöttepelare för att uppmuntra sina kunder ta kloka beslut.

Låna mellan 5 – 20 000 kr

Moank erbjuder små lån på mellan 5000 kr och 20 000 kr. Lånet får maximalt vara i 24 månader och som kortast 3 månader.

Det tillkommer inga avgifter vare sig vid ansökan eller under återbetalningstiden. Det enda man betalar är ränta och så klart amortering för att betala tillbaka pengarna.

Alla ansökningar leder till en kreditprövning och det inhämtas uppgifter från UC. De godtar upp till 2 betalningsanmärkningar men du måste vara minst 22 år för att få låna. Du måste också vara skuldfri hos Kronofogden, ha en årsinkomst om minst 120 000 kr, vara folkbokförd i Sverige, inneha svensk personnummer och inte ha skuldsanering eller vara satt i konkurs.

Låneexempel hos Moank

Om du exempelvis lånar 20 000 kronor med återbetalningstid på ett år är den effektiva årsräntan 29.9%. Nominell årsränta 26.45%. Månadsbetalningen kommer vara 1 915 kronor och du kommer totalt ha betalat 22 980 kronor (1 915 kronor * 12 månader) när lånet är återbetalat. Det innebär en kostnad för krediten som uppgår till 2 980 kronor.

» Läs mer här