Vippi lån

OBS! Vippi har lagt ner lånet. Se andra mikrolån här. Nedanstående text är en beskrivning av hur Vippis lån var upplagt när det fanns.

Vippi AB är ett svenskt företag baserat i Solna som lånar ut pengar, från 1000 kr upp till 10 000 kr. Man kan låna pengarna i 15 dagar upp till som mest i 90 dagar. De längre låneperioderna har flera återbetalningsomgångar.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Så ansöker du om lån hos Vippi

När man vill låna pengar hos Vippi går man igenom fyra steg.

 1. Välj hur mycket pengar du ska låna och när du ska betala tillbaka
 2. Fyll i dina personuppgifter på låneansökan online
 3. Läs igenom villkoren för lånet
 4. Identifiera dig för att slutföra din ansökan

Efter att du skickat in ansökan kommer Vippi att granska din ansökan, göra en UC via Soliditet AB och du får meddelande via SMS till mobilen.

Vippi skriver att man alltid får låna pengar gratis i 15 dagar

På flera ställen på hemsidan finns angivet att man får låna gratis hur många ggr som helst om man betalar tillbaka inom 15 dagar. Lite problematiskt att man inte i lånesnurran kan dra ner återbetalningstiden till 15 dagar, men det kanske är nåt som man väljer senare i låneprocessen? Det gratis lånet verkar gälla upp till 4000 kr.

Vippis kreditbedömning av låneansökningar

För att gå igenom Vippis kreditbedömning måste du dels ha en okej kreditscore enligt Soliditets upplysningar som Vippi hämtar ut. Därutöver måste du:

 • vara över 20 år
 • sakna betalningsanmärkningar
 • ha en inkomst (odefinierat hur mycket)
 • vara folkbokförd i Sverige sen 2 år tillbaka
 • vara myndigförklarad (alltså ha egen kontroll över din ekonomi)
 • kunna identifera dig
 • ha ett bankkonto på en svensk bank

Läs om Soliditets scoring