ViaConto mikrolån via Internet

Företaget erbjuder mikrokrediter mellan 500 – 20 000 kr där återbetalningstiden är upp till 90 dagar för lån över 3000 kr. Ansökningar är gratis och man kan använda e-legitimation. ViaConto accepterar ansökningar från personer med betalningsanmärkningar. Vid ansökan tas inga uppgifter från UC. Samarbetet kring kreditupplysningar görs med Creditsafe.

Första lånet räntefritt hos ViaConto

Det är fritt att ansöka om lån, ViaConto tar inga ansöknings- eller sms-avgifter och inga avgifter för telefonsupport eller kundtjänstsamtal. Första lånet är just nu också räntefritt om man lånar 6000 kr i max 30 dagar. På lån över det beloppet och efterföljande lån är det dock långt ifrån räntefritt. Som så många andra mikrolån så är den effektiva räntan hög.

Lån på 7000 kr i 30 dagar kostar 1050 kr, vilket ger en effektiv ränta på 448%.

Förlänga mikrolånet 7 – 30 dagar

Om man mot förmodan inte klarar att betala av lånet inom den utsatta tiden kan man välja att förlänga lånet mot en avgift. En förlägning kan göras på 7, 14 eller 30 dagar. Genom att förlänga lånet kan man undvika att ett ärende hamnar hos inkasso. Förlängning kan inte göras av nya kunder.

Läs mer på deras hemsida