Flexkontot

Att ha tillgång till pengar precis när man behöver de är viktigt. Om man inte har fritt tillgängligt kapital kan man använda en kredit. Det är där Flexkontot kommer med i bilden då de erbjuder en limit på upp till 20 000 kr.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

När man väl utnyttjat krediten väljer man hur mycket man vill återbetala varje månad. Beroende på hur mycket man använt kostar det olika mycket i ränta. Det är lite som ett kreditkort fast utan kortet.

Ansökan och villkor för kreditlån

Ansökningar görs online på hemsidesadressen www.flex kontot.se. I processen ska man identifiera sig, vilket sker med BankID så du måste ha ett konto i en annan bank och ett giltigt ID.

Ett beviljat lån leder till att krediten blir tillgänglig inom 24 timmar på vardagar. Grundkraven för att kunna bli beviljad lån hos Flexkontot är följande:

  • Minst 18 år gammal
  • Årsinkomst om minst 120 000 kr
  • Svenskt personnummer
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Betalningsanmärkningar i viss utsträckning godtas
  • Kreditupplysning från Bisnode

Flexkontot är en del av Brixo AB

Brixo AB (org.nr 556978-9273) är ett företag som grundades 2014 och som har tillstånd att bedriva finansiell verksamhet. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. Kreditprövningar och god kreditgivningssed är ett krav och något som hela tiden bedöms.

Företaget har huvudsäte i Stockholm och drivs av VD Martin Daniel Isidor Johansson (f 1982). Det här är inget stort bolag men det har vuxit varje år sen starten. Första riktiga verksamhetsåret omsatte Brixo 1,2 Mkr för att vid 2016 års bokslut landa på 2,8 Mkr. Företaget gick med förlust första året men vände det till en vinst på 255 tkr för 2016. Läs mer om deras bokslut på Allabolag.se.