Flexkontot med limit på upp till 20 000 kr

Att ha tillgång till pengar precis när man behöver de är viktigt. Om man inte har fritt tillgängligt kapital kan man använda en kredit. Det är där Flexkontot kommer med i bilden då de erbjuder en limit på upp till 20 000 kr.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

När man väl utnyttjat krediten väljer man hur mycket man vill återbetala varje månad. Beroende på hur mycket man använt kostar det olika mycket i ränta. Det är lite som ett kreditkort fast utan kortet.

Den angivna månatliga räntan ligger på 3,29% och beräknas på det nyttjade kreditbeloppet. Därtill kommer en engångskostnad om 475 kr i uppläggningsavgift och en uttagsavgift på 50 kr. Första uttaget är dock avgiftsfritt. Varje månad får du en faktura och den innefattar både ränta och en aviavgift om 25 kr.

För att kunna jämföra med andra liknande lån kan du se på nedanstående räkneexempel.

Representativt exempel är Ett lån på 10 000 kronor till 39,48% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 096 kronor, 475 kronor i uppläggningsavgift samt 25 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 69,3%. Totalt att återbetala blir 13 152 kronor.

Ansökan och villkor för kreditlån

Ansökningar görs online på hemsidesadressen www.flex kontot.se. I processen ska man identifiera sig, vilket sker med BankID så du måste ha ett konto i en annan bank och ett giltigt ID.

Ett beviljat lån leder till att krediten blir tillgänglig inom 24 timmar på vardagar. Grundkraven för att kunna bli beviljad lån hos Flexkontot är följande:

  • Minst 18 år gammal
  • Årsinkomst om minst 120 000 kr
  • Svenskt personnummer
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Betalningsanmärkningar i viss utsträckning godtas
  • Kreditupplysning från Bisnode

Flexkontot är en del av Brixo AB

Brixo AB (org.nr 556978-9273) är ett företag som grundades 2014 och som har tillstånd att bedriva finansiell verksamhet. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. Kreditprövningar och god kreditgivningssed är ett krav och något som hela tiden bedöms.

Företaget har huvudsäte i Stockholm och drivs av VD Martin Daniel Isidor Johansson (f 1982). Det här är inget stort bolag men det har vuxit varje år sen starten. Första riktiga verksamhetsåret omsatte Brixo 1,2 Mkr för att vid 2016 års bokslut landa på 2,8 Mkr. Företaget gick med förlust första året men vände det till en vinst på 255 tkr för 2016. Läs mer om deras bokslut på Allabolag.se.