Merax – en lånetjänst från Brixo AB

Brixo AB är företaget som ligger bakom lånetjänsten som kallas för Merax. Kreditgivare är Avida Finans AB och det rör sig om mindre, enkla privatlån utan säkerhet.

Grundkrav för ett Merax-lån

För att ansöka om lån och bli beviljad behöver man uppfylla vissa krav. Detta är de krav man kan läsa sig till på hemsidan.

  • ålder minst 18 år
  • inkomst på minst 200 000 kr per år
  • svenskt personnummer
  • folkbokförd i Sverige
  • inget skuldsaldo hos Kronofogden

Att sakna betalningsanmärkning är inte ett krav för Merax lån. De skriver att den framtida betalningsförmågan är central och kan övervinna sämre historik.

Merax inhämtar kreditupplysning från UC för att göra en kreditbedömning.

Priset för att ta ett Merax lån

Det finns såklart en del kostnader med att ta ett lån hos Merax. Dels tas en uppläggningsavgift på 400 kr. Den är samma oavsett lånebelopp. Beroende på återbetalningstid blir de administrativa kostnaderna olika. En aviavgift om 30 kr per månad tillkommer.

I skrivande stund är den nominella årsräntan hos Meras 24,95%. Den effektiva årsräntan blir 33,2%, vilket är den ränta du ska använda för att jämföra mot andra lånealternativ.

Representativt exempel

Ett lån på 20 000 kronor som återbetalas under 60 månader. Uppläggningsavgift är 400 kronor och administrationsavgifter är 60 x 30 = 1 800 kronor. Nominell årsränta är 24,95 % och den effektiva årsräntan blir 33,2 %.

Den genomsnittliga månadskostnaden kommer att vara 581 kronor och du kommer totalt att ha betalat 34 883 kronor när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 14 883 kronor. Effektiv ränta beräknad i enlighet med Konsumentverkets allmänna råd om konsumentkrediter.

Om Brixo AB

Brixo AB erbjuder även annuitetslån upp till 30 000 kronor under varumärket Brixo samt kontokrediter på upp till 20 000 kronor under varumärket Flexkontot.