Merax – ett lån med fast ränta

Brixo AB är företaget som ligger bakom lånetjänsten som kallas för Merax. Kreditgivare är Avida Finans AB och det rör sig om mindre, enkla privatlån utan säkerhet.

Grundkrav för ett Merax-lån

För att ansöka om lån och bli beviljad behöver man uppfylla vissa krav. Detta är de krav man kan läsa sig till på hemsidan.

  • ålder minst 18 år
  • inkomst på minst 150 000 kr per år
  • svenskt personnummer
  • folkbokförd i Sverige
  • inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • kunna identifiera sig med BankID

Att sakna betalningsanmärkning är inte ett krav för Merax lån. De skriver att den framtida betalningsförmågan är central och kan övervinna sämre historik.

Merax inhämtar kreditupplysning från UC för att göra en kreditbedömning.

Priset för att ta ett Merax lån

Det finns såklart en del kostnader med att ta ett lån hos Merax.

Representativt exempel

Representativt exempel är en kredit på 20 000 kronor som återbetalas med lika stora månatliga belopp under 12 månader. Uppläggningsavgift är 0 kronor och aviavgifter är 0 kronor. Nominell årsränta är 25,95 % och den effektiva årsräntan blir 29,3 %.

Månadskostnaden kommer att vara 1 881 kronor och du kommer totalt att ha betalat 22 920 kronor (1 910 kronor x 12 månader) när krediten är återbetalad. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 2 920 kronor.

Om Brixo AB

Brixo AB erbjuder även annuitetslån upp till 30 000 kronor under varumärket Brixo samt kontokrediter på upp till 20 000 kronor under varumärket Flexkontot.