Brixo

brixo

Brixo AB grundades redan 2014 och har varit verksamma som konsumentkreditinstitut under tillsyn av Finansinspektionen. Idag erbjuder Brixo en flexibel kredit i form av ett kreditkonto med kreditgränser från 3000 kr upp till 50 000 kr. De har också lanserat ett privatlån i mer klassisk bemärkelse. Låt oss titta lite närmare på detaljerna kring deras lån.

Brixo ger lån utan UC

Att Brixo valt att göra sin kreditupplysning med Bisnode gör att det inte registreras en kreditförfrågan hos UC. Det är något som flera efterfrågar då många UC-förfrågningar kan påverka möjligheten till lån hos större banker.

Grundkraven för att få låna är:

  • Vara minst 18 år
  • Ha minst 180 000 kr i årsinkomst
  • Svenskt bankkonto i ditt namn
  • Tillgång till BankID
  • Inget ärende hos Kronofogden

Det innebär dock inte att din privatekonomi undgår granskning för Bisnode ger mycket information till Brixo om din kreditstatus. Det görs alltså en sedvanlig kreditprövning av alla som ansöker om kredit.

Om du är en som aktivt söker efter lån utan UC för att du vet med dig att din score är dålig bör du tänka ett varv till.

Brixo lånar ut trots betalningsanmärkning

Den som har en eller flera betalningsanmärkningar brukar nekas lån hos de flesta långivare. Hos Brixo fokuseras det på framtida återbetalningsförmåga och tidigare historik med anmärkning behöver inte leda till nekad kreditansökan.

Mina Sidor för hantering av Brixo lån

Hanteringen av krediten sker genom att logga in på Mina Sidor på Brixos hemsida. Där kan man begära uttag från det outnyttjade kreditutrymmet eller ansöka om utökad kreditgräns och höja sitt lån. Inloggning sker med BankID.

Utbetalning och återbetalning

Efter en begärd utbetalning tar det 1-2 bankdagar innan pengarna dyker upp på ditt vanliga bankkonto. Återbetalning sker med autogiro och med minst 5% av utestående skuldsaldo (dock lägst 500 kr).

Man kan betala tillbaka i snabbare takt om man så vill och det kostar inget extra. Det kräver dock att man hör av sig till kundservice under deras öppettider och meddelar hur mycket man tänkt betala in.

Höja lån från Brixo

Den som har en beviljad kredit från Brixo och tagit ut ett lån på en summa under de maximala krediten kan när som helst höja sitt lån. Då loggar man helt enkelt in på Mina Sidor och begär ut mer pengar. Om man har maxat kredit och vill låna mer måste man ansöka om en höjd kreditgräns.