Kontantfinans

Kontantfinans ägs av Brixo AB och via sajten www.kontantfinans.se erbjuds kontokrediter på mellan 3 000 till 30 000 kr. Det praktiska med denna låneform är att man kan ha kredit tillgängligt när man behöver det.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Villkor för lån från Kontantfinans

Alla ansökningar genomgår en kreditprövning. Upplysningar inhämtas inte från UC utan från Bisnode Kredit AB. Om en ansökan godkänns skickas ett skuldebrev hem som man får skriva på och skicka i retur. Först därefter betalas lånet ut.

Ett lån på 10 000 kronor till 39,48% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 096 kronor, 475 kronor i uppläggningsavgift samt 25 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 69,3%. Totalt att återbetala blir 13 152 kronor.

Räntan är fast under hela lånets löptid och inga ytterligare kostnader tillkommer så länge lånet återbetalas enligt plan. Man kan maximalt låna pengarna i 60 månader. Den 26:e varje månad gör man återbetalning för att lösa sin kreditskuld.

Grundkrav på låntagare

Grundkraven för att kunna bli beviljad lån hos Kontantfinans är följande:

  • Minst 18 år gammal
  • Inkomst om minst 120 000 kronor per år
  • Svenskt personnummer och folkbokförd i Sverige
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får dock förekomma)

Brixo ligger även bakom Flexkontot och Merax lån.