Kontantfinans

Kontantfinans, logotyp

Kontantfinans är en kontokredit som erbjuds av företaget Brixo AB och den kan vara på mellan 3 000 till 30 000 kr. Det praktiska med denna låneform är att man kan ha en kredit tillgänglig som man kan ta ut pengar från när man behöver det. Det skiljer sig från privatlån eller mikrolån där man tar ut lån en gång och sedan ska betala tillbaka allt.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Kreditprövningen hos Kontantfinans

Alla ansökningar genomgår en kreditprövning men Kontantfinans hämtar inte upplysningar från UC utan från Bisnode Kredit AB. Den framtida förväntade betalningsförmågan bedöms och är den god nog kan man beviljas ett en kontokredit. De skriver i sin FAQ att det normalt tar upp till 24 timmar att bedöma en ansökan.

Brixo AB driver fler tjänster än Kontantfinans

Brixo AB (org.nr 556978-9273) är ett svenskt konsumentkreditinstitut som funnits sedan 2014 och ligger även bakom Flexkontot och Merax lån. De har tillstånd och är under tillsyn hos den svenska Finansinspektionen med institutnummer 44013.