OKQ8 Bank Kreditkort

Drivmedelsföretaget OKQ8 erbjuder förutom ett utbrett nät av tankstationer och närbutiker också bankverksamhet. Genom OKQ8 Bank kan man låna pengar och ansöka om kreditkort eller betalkort. Vi tänkte här gå igenom deras erbjudande av kreditkortet och bonussystemet kopplat till det.

OKQ8 VISA kreditkort

Att handla på kredit och få hela månadens inköp samlat på en faktura har sina för- och nackdelar. För den med ordnad ekonomi är det en smidig och praktisk lösning som inte behöver kosta något alls.

VISA-kort från OKQ8 Bank
Så här ser VISA-kortet från OKQ8 ut

OKQ8 Bank har ett kreditkort som är helt gratis, utan årsavgift, och det gäller även för extrakort till familjemedlemmar. Kortet är av typen VISA och fungerar på massor av inköpsställen världen över samt på Internet.

I jämförelse med andra kreditkort kan man också få sparränta på belopp insatta till sparkonto. För närvarande ligger den på 0,75% vilket slår alla storbanker och även en del nischbanker.

För att få ränta på pengarna innebär det dock i praktiken att du måste ha din kredit nollställd. Vid insatta medel på kontot dras det därifrån före det dras från krediten.

Bonus på tankning hos OKQ8 men även inköp i andra butiker

När du som innehavare av medlemskort tankar på en OKQ8-station får du 20 öre per liter i återbäring. Du får också 2% på belopp du handlar för på stationen.

Gör du inköp och använder VISA-kortet utanför OKQ8 får du 0,3%. Undantaget är konkurrerande bensinmackar, spel och finansiella institut.

Det är inte många bonussystem som låter kunderna byta mot kontanter men det kan man faktiskt genom OKQ8. Checken kommer med posten en gång per kvartal och finns då bifogat kontoutdraget.

Använder du checken på en bemannad OKQ8-station dubblas värdet på de externa inköpen du samlat bonus med till 0,6%.

Upp till 100 000 kr i kredit

Kreditnivån kan vara på mellan 1 000 kr upp till 100 000 kr. Önskat kreditutrymme anges vid ansökan men det går att ansöka om utökat utrymme senare.

Ansökningar om extrakort, byte av kort och ändrat utrymme görs på särskilda blanketter som ska skrivas ut och skickas med post. Andra ärenden som att se saldo och kontoutdrag kan göras med en inloggning till OKQ8 Bank och mina sidor.

OKQ8 reseförsäkring

När du ska ut och resa kan du aktivera en reseförsäkring om du betalar minst 75% av resan med ditt kort. Försäkringen gäller i hela världen för resor på upp till 60 dagar.

Undantag är länder som det för tillfället finns en avrådan från att resa till från utrikesdepartementet.

Hela familjen täcks av reseförsäkringen så länge barnen är under 23 år. Exempel på ersättningar som kan erhållas är vid försenat bagage, avbeställningsskydd och olycksfall eller dödsfall.

Skulle något hända i ditt hem medan du är på resa kan försäkringen täcka självrisken i din hemförsäkringar.

Försäkringsgivare är AIG Europe S.A. filial i Sverige.