Ansökan om lån utan uc med betalningsanmärkning

Har du drabbats av en anmärkning på grund av slarv? Då vet du säkert att dina möjligheter att låna begränsats. Men det finns möjlighet att ansöka om lån utan uc med betalningsanmärkning.

En anmärkning får man om man inte betalar sina skulder i tid. Anmärkningen registreras hos kreditupplysningsföretag och ligger där kvar i 2-3 år. Betalningsanmärkningarna försämrar avsevärt möjligheterna att få låna pengar. Det försämrar också utsikterna för den som vill teckna mobilabonnemang, hyra en bostad eller skaffa ett kreditkort.

Ibland vill man undvika att uc inhämtas när man lånar pengar.

När du ansöker om ett lån eller någon av de ovan nämnda engagemangen inhämtas en upplysning över din kreditvärdighet. Vanligen görs det hos UC, ett av Sveriges största företag som säljer kreditupplysningar.

Många långivare har totalstopp för ansökan från personer med anmärkningar. Det finns däremot de som vill förbise dessa och bedöma varje individs nuvarande betalningsförmåga. En anmärkning kan ju bero på slarv eller tillfälligheter som inte längre är aktuella. De ekonomiska förutsättningarna att klara betala ränta och amortering på ett lån kan vara goda trots anmärkningens existens.

Lista på långivare som inte kollar med UC

Om du har en anmärkning registrerad hos UC och ändå vill låna pengar kan du vända dig till någon av följande företag.

LångivareLånebelopp
FerratumUpp till 45 000 kr
ViaContoUpp till 20 000 kr
CredwayUpp till 30 000 kr
DaypayUpp till 20 000 kr
GoodCashUpp till 5 000 kr
BrixoUpp till 30 000 kr

Uppgifterna om att ingen UC tas och att betalningsanmärkning är okej kontrollerades senast 191001.

Även om företagen ovanför inte tar nån UC så gör de en kreditprövning. Uppgifter hämtas istället från Creditsafe.