Betala räkningar med kreditkortet online

Nu har kommit en ny tjänst för att betala räkningar med sitt kreditkort. Betalo gör det möjligt att med ett VISA och Mastercard kreditkort betala fakturor till bankgiro eller postgiro.

Det vanligaste sättet att betala räkningar är via en bankinloggning med säkerhetsdosa som man fått från sin bank. Nu har det kommit onlinetjänster som erbjuder möjligheten att betala med kreditkortet. Betalo och Billhop är två exempel på sådana tjänster.

Varför betala räkning med kreditkort?

Många kreditkort kommer med olika förmåner för dig som använder kortet flitigt. ICA Bankens kreditkort ger t.ex bonuspoäng för varje köp som görs med kortet. Poängen ger dig värdecheckar som du kan handla mat för. Flygbolag erbjuder kreditkort som du kan samla frequent flyer poäng på och utnyttja för fria resor. Ett annat populärt kort är COOPs kort som ger återbäring från 1-5% beroende på hur mycket man handlat för förra månaden.

Om du vill samla poäng kan du nu alltså även göra det på alla dina räkningar, om du betalar de med kreditkortet. Du kan också välja att dela upp din betalning när du får kortets räkning.

Att tänka på när man betalar

Tänk på att både Betalo och Billhop tar ut en avgift när du betalar med kortet. Hur stor avgiften blir beror på räkningens belopp, vilket kreditkort du använder och vilken av tjänsterna du väljer att betala med.

Avgifter vid kortbetalning (2015-12-11)
Billhop: 2,5%
Betalo: 0 – 1,9%

Hos Betalo kan du som har något av de partnerkort som de samarbetar med få lägre transaktionsavgift. Har du Ikano Kort VISA är avgiften 0%!

Beroende på vilka kortförmåner du har kan det alltså både löna sig och kosta mer än det smakar. Det finns några tillfällen då det kan löna sig att betala räkningen med kortet.

Om du ligger nära en gräns för att komma upp till ny medlemsnivå. Den nya nivån kanske ger dig rejäl rabatt på något du tänkt köpa?

Om du har för lite pengar just nu för att betala räkningen direkt. Med kreditkortet får du i regel 30-60 dagars kredit. Även om du betalar en avgift för att betala räkningen med kortet så kan du undvika att ta ett superdyrt mikrokredit/SMS-lån.