Billhop

billhop logotyp

Billhop erbjuder en tjänst för att betala räkningar med sitt kreditkort. Det finns fördelar med att göra så i vissa lägen och det är vad som lockar användare till Billhop, som nu har funnits i över 10 år.

Att kunna betala en räkning eller faktura med kreditkortet gör att man kan skjuta fram skulden. Utgiften flyttas från att vara en skuld till företaget som skickat räkningen till att istället vara en skuld hos kreditkortsföretaget.

Om man har ett kreditkort med 50-60 dagars räntefri kredit kan man skjuta fram utgiften och betala den helt eller delvis vid nästa samlingsfaktura för kreditkortet.

Vad kostar Billhop?

Såklart är det ingen som erbjuder såna här tjänster gratis utan det kommer med en kostnad. Billhop tar 2,5% i avgift på räkningens belopp. Har du en elräkning på 3000 kr kostar det alltså 75 kr att använda tjänsten för att skjuta fram utgiften.

Bonuspoäng vid betalning av räkningar

Många kreditkort ger bonuspoäng vid köp i butik eller online och det innefattar en fakturabetalning genom Billhop. Det går alltså att få bonuspoäng varje gång man betalar en räkning men tänk på avgiften för tjänsten. Om du använder Billhop bara för att du vill samla poäng är det ju viktigt att du räknar på hur många poäng du får, avgiften de tar ut och att du i slutändan går plus på hela förloppet.

bonuspoäng på kreditkort när man betalar räkningar

Ibland kan det vara värt att ta avgiften på 2,5% för att betala en större räkning och få in många bonuspoäng. Det kan göra att man kommer upp i en ny medlemsnivå som ger fördelar värda mer än avgiften.

Vilka kreditkort kan man använda med Billhop?

Visa, Mastercard, Diners Club och American Express.

En del som använder American Express har upplevt att vissa större transaktioner nekas. Det beror på att deras system övervakar avvikande transaktioner som inte stämmer med tidigare utgiftsmönster. Det brukar tydligen gå att komma runt ifall man kontaktar deras kundtjänst.