Kreditkort med gratis uttag

För den som vill hålla plånboken lätt och bankkostnaderna nere är det bra om man kan hitta ett kreditkort som funkar till allt.

Det är lätt hänt att plånboken blir tung av alla kort vi erbjuds och skaffar. Dels är det medlemskap i olika klubbar men det kan också hända att vi har flera transaktionskort – ett för att betala med i butiker, ett för att beställa resor med på grund av bra reseförsäkring och kanske ett till kort bara för att ibland kunna göra kontantuttag i bankomat.

Visst vore det skönt att bara behöva ha ett kort med vilket man kan göra allt? Vi har gjort en genomgång av olika kreditkort som finns på marknaden. Syftet var att hitta korten som har gratis kontantuttag.

Med gratis menar vi då att man ska inte belastas med kreditränta på uttaget. Det finns nämligen många kreditkort med vilka man kan ta ut pengar i en uttagsautomat, men där beloppet direkt från uttagsdatum belastas med ränta.

Vanliga räntor på kreditkort ligger på 10-15%. Ett uttag på 1000 kr den 15:e, som vi sedan betalar först vid nästa månads avstämning kommer då att kosta ca 12-19 kr.

Vi har också såklart diskvalificerat korten där banken tar transaktionsavgift direkt på uttagsbeloppet.

Korten med kostnadsfria uttag i bankomater

Kreditkort Bank Norwegian

Bank Norwegians kreditkort är för det första helt utan årsavgift. Dessutom kan man ta ut pengar i vilken bankomat som helst i både Sverige och i utlandet.

Kontantuttag belastas inte med någon ränta utan hamnar på den månatliga fakturan, precis som vilket vanligt köp som helst.

Bank Norwegian villkor uttagsautomat

ICA Banken tar heller inte ut någon avgift vid kontantuttag. Det gäller både vid uttag i ICA-butiker och vid uttag i bankomater. Det kan förekomma avgifter från lokala banker. ICA Bankens kort kostar 324 kr per år.

Alla andra kort vi tittat på från Coop, SEB, Collector, Amex med flera har antingen direkta avgifter på 1-4% eller så läggs uttaget som en kreditskuld och ränta börjar räknas direkt från uttagsdatumet.