Låna pengar trots betalningsanmärkning

Tidigare skrev vi om att det kan vara svårt att låna pengar om man saknar fast inkomst. En annan omständighet som gör det svårt att få lån beviljade är om man har betalningsanmärkningar.

Kreditupplysningen avslöjar dina betalningsanmärkningar

Nästan alla långivare gör en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån. Den görs hos UC som har tillgång till alla ekonomiska uppgifter som rör dig och din kreditvärdighet.

Informationen som långivaren får ut innehåller förutom uppgifter om inkomst och andra krediter även om du slarvat med betalningar tidigare, betalningsanmärkningar.

Väldigt många banker och långivare har nolltolerans mot betalningsanmärkningar. Det innebär att du ALDRIG kommer att kunna låna pengar så länge det finns en registrerad anmärkning.

Din anmärkning ligger kvar i 36 månader

När man fått en anmärkning så får man räkna med svårigheter i tre år (36 månader) från det att anmärkningen rapporterades. Det är inte bara banklån som du stoppas från att ta, du kan också få svårt att teckna abonnemang på telefoni och/eller tv. Allt som innebär förbindelse att under en längre period betala ränta, amortering eller abonnemangskostnader.

Långivare som struntar i betalningsanmärkningar

Även om du har en betalningsanmärkning finns det några långivare du kan vända dig till. Räkna dock med ganska dåliga lånevillkor eftersom du i deras ögon utgör en riskfaktor för kreditförlust.

En smidig lösning för dig som vill få flera erbjudanden på en enda ansökan är att gå genom Lendo. De har släppt en särskild jämförelsetjänst för privatlån trots betalningsanmärkning – Anmärkning.se

Bluestep vill ha din bostad som säkerhet

En av de långivare som du kan vända dig till är Bluestep. Ett krav är att du har en bostad som du kan ställa som säkerhet för lånet. Det gör att Bluestep sänker risken för kreditförlust. Vid svårigheter att betala har de alltid värdet på ditt hus att luta sig mot.

Hos Marginalen Bank kan man låna pengar även om man har betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogden.

Via Freedom Finance kan du också hitta långivare som godtar ansökningar om lån trots betalningsanmärkning.

GoodCash.se godtar upp till 9 betalningsanmärkning. Lånen är på mellan 5-30 000 kr över 1-5 år.

Tando kräver borgensman men kan då låna ut upp till 70 000 kr.

Vårt bästa tips är att se till att göra dina betalningar i tid, undvika betalningsanmärkningar så att du slipper ekonomiska krångligheter!

Ett svar på ”Låna pengar trots betalningsanmärkning

  • 2016-02-19 kl. 13:05
    Permalänk

    Så det finns inget sätt att få ett lån som gör att jag blir av med kronofogden. I mitt fall har jag räknat på det. Jag har fast jobb och en bra inkomst. Tyvärr hjälper inte det då jag har löneutmätning. Förbehållsbeloppet är så pass lågt satt att jag får verkligen kämpa för att det ska gå runt. Men med ett lån som gör att jag blir fri ifrån fogden skulle frigöra så pass mycket att jag till och med skulle kunna spara efter det. Även om räntan skulle vara högre än för vanliga lån.

Kommentarer är stängda.