Samla ihop dina lån och krediter

Ett bra sätt att minska sina utgifter om man har många lån och krediter är att samla alla lånen hos en enda långivare. Om du har sett TV-programmet Lyxfällan på TV3 så är detta en av de standardåtgärder som de i princip alltid genomför.

Har du lån hos flera olika banker eller företag? Då tillhör du en av de som kan spara mycket pengar varje månad på att samla dina lån hos en enda bank. En enkel åtgärd som sänker dina månadskostnader om du har flera olika privatlån, sms-lån eller kreditkortsskulder.

Att samla lån och krediter ger många fördelar

Lägre ränta med ett större lån

En långivare kan ge dig lägre ränta om du lånar ett större belopp. Det gör att du som samlar dina lån och krediter får lägre utgifter varje månad då räntan blir lägre.

Undvik onödiga aviseringsavgifter

Många långivare tar ut aviseringsavgifter varje månad. Om du har många små lån utspridda hos flera olika kreditbolag blir det många onödiga aviseringsavgifter som du helt kan undvika om du samlar ihop lånen.

Förenklad privatekonomi

Med en enda långivare blir det väldigt mycket enklare att hålla koll på sin privatekonomi. Risken att du missar förfallodatum blir mindre och det går fortare att gå igenom dina månatliga betalningar.

Hur samlar man sina lån och krediter?

Det är väldigt enkelt att samla ihop sina lån och krediter. Vänd dig till din bank eller leta fram den bank som har bra lånevillkor på privatlån/blancolån. Ansök om ett lånebelopp som täcker summan av alla dina smålån och krediter.

När du fått din låneansökan beviljad och fått utbetalt pengar betalar du helt enkelt av alla dina smålån, ett efter ett. Att göra en sån här åtgärd är direkt belönande för den som kämpar med varje krona. Det märks direkt på nästa månads utgifter då räntekostnaderna direkt sjunker. Förhoppningsvis blir det ett överskott varje månad. Se då till att spara överskottet och bygg upp en buffert. Nästa gång du behöver lite extra pengar, då kan du låna av dig själv istället.