Så betalar du fakturor med kreditkort

För lite drygt ett år sen skrev vi en artikel om möjligheterna att betala räkningar med kreditkort. Modellen var relativt ny i Sverige då men hade flera år på nacken i bland annat USA. Här kommer en ny översyn om vad som hänt det senaste året.

Betalo och Billhop var tidigt ute på den svenska marknaden att erbjuda fakturabetalning med ditt kreditkort. Modellen gör det möjligt att betala räkningar på kredit samt kunna samla bonuspoäng i olika medlemsklubbar även på fakturor.

kreditkort

Norwegian-kortets flexibilitet

Hos Bank Norwegian kan man betala fakturan via Internetbanken Mina Sidor. Man loggar in och väljer kortet som betalkonto och fyller i OCR-nummer, Bankgiro/Postgiro och belopp. OBS! Till skillnad mot vanliga kortköp, där man får räntefri kredit i upp till 6 veckor, belastas kontot med kostnadsränta från och med dagen för fakturabetalning.

Ikano Kort

Ikano Bank erbjuder kreditkortet Ikano Kort. I samarbete med Betalo kan kortägare betala sina fakturor med kortet. Betalo tar normalt ut 1,9% i avgift på fakturabeloppet. Man betalar med Betalos app eller hemsida. Du som samlar bonus får tyvärr inga bonusar på räkningsbetalningar.

Kostnader för att betala faktura med kort

Att betala med kreditkortet är ett sätt att låna pengar. Om man har ett kort med 45 dagars fri kredit belastas man inte med kostnad från kreditgivaren. Däremot tar onlinetjänsten där du betalar ut en avgift. Här är aktuella kostnader förenat med att betala fakturan med kreditkortet.

BetallösningAvgiftKorttyp
Billhop2,5%VISA, Mastercard, Diners Club, American Express
Betalo0-2,5%
Debetkort, Betalkort, Kreditkort (Mastercard / VISA / American Express)
Bank Norwegian kreditkort1,41%*Mastercard
Ikano kort1,9%

* kostnadsränta tas ut från och med betaldagen för fakturan. Om du därefter betalar hela fakturasumman på din avi från Bank Norwegian efterföljande månad blir kostnadsräntan 1,41%.
** Ikano tar 25 kr i aviavgift

Läs mer