Resurs Bank kreditkort

De tre varianterna Classic, Gold och World hör till familjen kreditkort från Resurs Bank och kallades tidigare för Supreme. Alla köp samlas på en faktura och skulden kan sedan betalas i sin helhet eller delbetalas till en högre ränta.

Resurs Classic

Classic är det enklaste av korten och är helt utan årsavgift. Med kortet får man alla köp på en faktura, räntefri delbetalning och SMS-kvitto. Ett smidigt och enkelt kort för dig som vill ha kostnadsfritt kreditkort och inte bryr dig om bonuspoäng och annat.

Resurs Classic
Räkneexempel Kredit 10 000 kr, 14,36 % rörlig årsränta. 12 st delbet, adm. avg. 39 kr, effektiv ränta 20,26 %. Totalbelopp 12 031 kr.

Resurs Gold

Guldkortet är det billigaste alternativet från Resurs och kostar 245 kr per år + 50 kr för extrakort. Resurs Gold är kopplat till Mastercard så det funkar på alla betalställen som accepterar det. Det har upp till 60 dagars fri kredit, beroende på när du gjorde ditt inköp. Om du vill kan du nyttja 6 månaders räntefri delbetalning.

Om du handlar för över 500 kr kan du begära kvitto på SMS. För varje krona du handlar för får du 0,5 poäng till bonussaldot. Det ingår en reseförsäkring som aktiveras om du betalar resan om minst 75% med Gold.

Resurs Gold
Räkneexempel Kredit 15 000 kr, räntefritt, delbet. tid 6 mån med halv årsavgift. 6 st delbet, adm.avg. 39 kr + 97 kr uppl.avg. månad 2, effektiv ränta 4,60 %. Totalbelopp 15 393 kr.

Ansökningskraven för guldkortet är att man fyllt minst 18 år, har en fast månadsinkomst, saknar anmärkningar och är folkbokförd i Sverige.

Resurs World

Ett kort för dig som reser mycket och vill ha hjälp från conciergetjänster och tillgång till lounge på flygplatser. Månadsavgiften är 89 kr men du får dubbelt så mycket poäng jämfört med Gold när du handlar med kortet.

Resurs World

Man kan ha en kredit kopplad till kortet på upp till 200 000 kr. Krediten löper som en fri kredit upp till 60 dagar så du hinner få en lön innan det är dags att betala.

Reseförsäkring ingår när man betalar minst 75% av resan med kortet. Försäkringen gäller hela familjen. Som resekort får du också med Resurs World tillgång till flygplatslounger. Man kan nyttja sin Lounge Key 4 ggr per år.

Representativt exempel Ett lån på 10 000 kronor till 35 procents ränta med en återbetalningstid på tolv månader, med tolv avbetalningar om 292 kronor och 395 kronor i uppläggningsavgift samt 19 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 187 procent.

Bonuspoäng på inköpen byts i poängshop

För varje använd krona av krediten får innehavaren 0,5-1 poäng till en bonuspott. Dessa bonuspoäng kan sedan omvandlas till presentkort, prylar eller resor i Resurs poängshop.

Vi anser att bonuskort generellt är bra men eftersom det finns flera att välja på ska beslutet fattas utifrån intresse och möjlighet att växla enkelt. Resurs bonusshop har ett brett utbud och det finns något för alla smaker.

Du kan byta dina poäng mot biobiljetter, flygresor, hemelektronik med mera. Vill du donera till välgörenhet kan du omvandla 5000 poäng till 50 kr till Cancerfonden som gåva.