PFC Mastercard kort och app

P.F.C är namnet på ett Mastercard kort och en app som hjälper konsumenter att hålla koll på var pengarna läggs på. Det är ett kostnadsfritt kort som kategoriserar alla inköp så det blir lätt att följa utgifter och lägga budgetar för sin privatekonomi.

Appen är själva stommen i konceptet där du kan sköta kortet och göra dina inställningar. Företaget bakom hette tidigare Betalo men har under 2018 omformat affärsidén och bytte då namn till Personal Finance Co, eller kort P.F.C. (org.nr 556851-3112).

PFC app och Mastercard

Kostnadsfritt kort där PFC appen hjälper dig hålla budget

Alla köp görs med PFC betalkort där pengar dras från insatta medel. Med BankID och Swish kan du sätta in pengar direkt och sen handla med kortet.

Du kan göra uttag i automat utan avgift upp till 3000 kr per månad. Skulle du behöva ta ut mer pengar tas en transaktionsavgift på 1,5% ut. Kortet utfärdas av Wirecard Card Solutions Ltd med licens från Mastercard.

Det finns planer från PFC att erbjuda Premiumtjänster men grundkonceptet verkar de ska erbjuda kostnadsfritt.

För att komma igång laddar man ner appen som finns till iOS och Android. Inloggning och verifiering görs med BankID och väl inne i appen beställer man kortet som kommer hem efter 3-5 arbetsdagar.

Omdömen och recensioner av P.F.C.

Även om PFCs kort funnits i över ett år och många har beställt och provat använda kortet och appen finns det få oberoende omdömen och recensioner.

Appen har fått bra betyg på App Store med ett snittbetyg på 4,6 baserat på 2 565 betyg (2022-10-05). Där finns många positiva kommentarer om kortet också. Det som de allra flesta kommenterar är att kortet är gratis och att det är smidigt att betala med, föra över pengar och ger en bra översikt.