PFC Mastercard och app

P.F.C är namnet på ett Mastercard och en app som hjälper konsumenter att hålla koll på var pengarna läggs på. Det är ett kostnadsfritt kort som kategoriserar alla inköp så det blir lätt att följa utgifter och lägga budgetar för sin privatekonomi.

Appen är själva stommen i konceptet där du kan sköta kortet och göra dina inställningar. Företaget bakom hette tidigare Betalo men har under 2018 omformat affärsidén och bytte då namn till Personal Finance Co, eller kort P.F.C. (org.nr 556851-3112).

PFC app och Mastercard

Kostnadsfritt betalkort som hjälper dig hålla budget

Alla köp görs med ett debetkort (betalkort) där pengar dras från insatta medel. Med BankID och Swish kan du sätta in pengar direkt och sen handla med kortet.

Du kan göra uttag i automat utan avgift upp till 3000 kr per månad. Skulle du behöva ta ut mer pengar tas en transaktionsavgift på 1,5% ut. Kortet utfärdas av Wirecard Card Solutions Ltd med licens från Mastercard.

Det finns planer från PFC att erbjuda Premiumtjänster men grundkonceptet verkar de ska erbjuda kostnadsfritt.

För att komma igång laddar man ner appen som finns till iOS och Android. Inloggning och verifiering görs med BankID och väl inne i appen beställer man kortet som kommer hem efter 3-5 arbetsdagar.