Marginalen Bank Traveller

Marginalen Bank är en bank som vänder sig till både företag och privatpersoner. Man kan förutom sparkonto, privatlån och försäkringar också ha kreditkort hos banken. De erbjuder tre olika kreditkort där Marginalen Traveller är kortet för den intresserad av resor.

Samla poäng och byt mot resor

Varje gång man använder Traveller-kortet får man poäng. En poäng ges för var sjunde krona. Alla inköp i vardagen som mat, bensin och kläder kan omvandlas till upplevelser och resor. I poängshoppen finns det möjlighet att  växla in poängen mot resor med flyg, tåg eller båt. Vill man istället byta mot upplevelser har Marginalen ett samarbete med Liveit. Ibland finns även produkter att byta mot.

Räntefri kredit och delbetalning

marginalen-traveller

Alla inköp under en månad samlas på en faktura som skickas ut månaden efter. För att undvika räntekostnader ska man betala fakturan i sin helhet. Den räntefria perioden kan maximalt vara i upp till 54 dagar. Efter det belastas krediten med en årsränta på 16,9 %.

Man kan ha mellan 15 000 – 150 000 kr i beviljad kredit på kortet. Årsavgiften är 375 kr men du kan erbjudas första året avgiftsfritt stundtals.

Den som behöver utnyttja kredit en längre period har möjlighet att delbetala inköp över 4000 kr. När man väljer att delbetala tas ingen uppläggningsavgift och ingen ränta. Istället betalar man en fast månadsavgift på mellan 55 kr – 95 kr beroende på inköpets storlek. Delbetalningar kan delas upp på mellan 6 – 36 månader. Vill man lösa hela kreditbeloppet kan man göra det när som helst, utan extra avgifter.

När man handlar med kort i utländsk valuta tas det ofta ut en avgift för valutaväxling. Man skulle kunna tro att Traveller inte har någon sådan, eftersom den vänder sig till resande människor. Valutaväxlingspåslaget är dock 1,65% och tas vid alla köp och uttag. Ett tips till dig som vill handla utan valutapåslag är att kolla in nya PFC kort med tillhörande app.

Reseförsäkringar med Traveller

För att ytterligare spetsa kortet Traveller har Marginalen lagt in nio stycken reseförsäkringar i kortet.

  • Avbeställningsskydd
  • Resestartsskydd
  • Bagageförsening
  • Missat anslutningsflyg
  • Olycksfallsförsäkring
  • Konkursskydd
  • Självriskskydd
  • Hole-in-one
  • Betalskydd

För att försäkringarna ska gälla måste man ha betalat minst 75% av resan med Marginalen Traveller.

För mer information och aktuella villkor, se Marginalens hemsida för kortet.