Enkla lånet hos SEB

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) erbjuder ett privatlån som de kallar för ”Enkla lånet”. I det kan man låna mellan 20.000 kr upp till 350.000 kr och själv välja återbetalningstid upp till 10 år.

Pengarna du lånar får du använda till precis vad du vil. Du kan använda de för att bygga en bastu, renovera badrummet eller köpa en vattenskoter. Det är du som bestämmer och som får ta ansvar för att betala tillbaka. Det går också bra att ta det enkla lånet för att lösa andra dyrare lån du redan har tagit.

SEB tar inte ut nån aviavgift om du betalar med autogiro. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

För att få låna pengar hos SEB måste du:

  • vara minst 18 år
  • ha en årsinkomst på över 190.000 kr före skatt
  • helt sakna betalningsanmärkningar

Låneansökan online på SEB.se

En ansökan om att låna pengar i det Enkla Lånet görs direkt online på SEBs hemsida. Där fyller du i önskat lånebelopp, dina personuppgifter och information om din anställning och inkomst.

Om du behöver låna ett större belopp kan det vara enklare att få ansökan beviljad om ni är två som ansöker om lånet. Du kan efter en beviljad ansökan ha pengarna på ditt konto inom 2-5 vardagar.

Individuell räntesättning

Vad ditt lån kommer att kosta beror på dagens ränteläge men också på dina förutsättningar. Efter att SEB gjort en sedvanlig kreditprövning och sett att du inte har några betalningsanmärkningar får du en prisuppgift. Om du inte uppfyller kriterierna är det också här som din eventuella ansökan avslås.

Räntan styrs utifrån den risk som banken ser i att låna ut pengar till just dig. Räntan för Enkla lånet är rörlig och kan ändras under tiden.

När du ska jämföra en ränta från en bank mot en annan är det den effektiva årsräntan du ska använda. I den finns alla eventuella avgifter inräknade som t ex aviavgifter förutom räntekostnaden då såklart.

Tips! Om du vill jämföra olika lån mot varandra på ett snabbt och smidigt sätt rekommenderar vi att du vänder dig till en låneförmedlare som t.ex. Lendo eller Advisa. Det sparar dig tid och du får flera förslag på en och samma ansökan. Sen väljer du i lugn och ro det lån som ser bäst ut.

Återbetalning sker enligt rak amortering

När man betalar tillbaka på det Enkla lånet betalar man SEB med så kallad rak amortering. Det innebär att man betalar samma summa varje månad, trots att skulden och räntebeloppet minskar med tiden.

Om du vill läsa mer om amorteringsformer kan du göra det här.