Corpia

En specialist inom företagslån och som funnits sen 2012 är Corpia, som förmedlat lån för totalt över 1 miljard hittills. Sedan 2019 har de fått eget tillstånd att låna ut pengar och kan nu erbjuda företagare att låna upp till 3 miljoner kronor.

Att ha tillgång till kapital i en verksamhet är A och O för många företagare. Pengarna ger möjlighet till utveckling och tillväxt på ett effektivare sätt än vad organisk tillväxt gör.


Corpia erbjuder företagslån på belopp från 100 000 kr upp till 3 miljoner på löptider från så kort som 1 mån till 36 månader som längst. Räntan prövas utifrån företagets förutsättningar och ligger indikativt på mellan 8-12% inklusive 2% i uppläggningsavgift.

Corpias krav på företaget som ska låna

Det är endast aktiebolag som kan låna genom Corpia. Företaget måste också kunna visa upp minst ett registrerat årsbokslut och ha en minsta omsättning på 2 MSEK.

Många långivare ställer krav på full personlig borgen men det gör inte Corpia. Ansökan sker helt digitalt men om det behövs hjälp kan man få prata med support under ansökningsprocessen.

Mer läsning om Corpia
https://www.realtid.se/ny-utmanare-pa-foretagslan

Andra företagslån
Capcito
Lendo jämför flera företagslån
Froda