Unionens medlemslån

Om Kommunal är det fackförbund med flest medlemmar inom stat, kommun och landsting så är Unionen absolut störst på den privata arbetsmarknaden. Med kring 570 000 medlemmar tillämpar fackförbundet en medlemsstyrning med mer än 30 000 förtroendevalda runt om på svenska arbetsplatser.

Unionen har idag tre banker som de samarbetar med kring olika lån. Det är SEB, Nordea och Danske Bank. Privatlån finns att ansöka om hos alla dessa tre banker och bolån finns hos SEB eller Danske Bank.

Medlemslån på upp till 500 000 kr

Den som vill låna pengar till renovering, köp av bil eller annan konsumtion kan ansöka om ett medlemslån (privatlån utan säkerhet). Det lånet kan vara på mellan 10 000 – 500 000 kr och ska betalas tillbaka på mellan 1-10 år.

Om du ska ansöka om medlemslånet måste du kunna visa uppgifter kring din årsinkomst, befintliga skulder, namnet på din arbetsgivare och kunna styrka ditt medlemskap i Unionen.

Om banken kräver ett intyg som visar din tid som medlem i Unionen kan du begära ett sådant från förbundet. Det kostar inget för medlemmar att ansöka om lån, något som vissa banker annars debiterar för i uppläggningsavgift.

Unionens bolån

Medlemmar i Unionen kan ta del av bolån som ges i samarbete med SEB och Danske Bank. Fackförbundet har slutit avtal om förmånliga rabatter till deras medlemmar. I övrigt är det de lånevillkor som gäller för bolån. Man kan låna upp till maximalt 85% av bostadsvärdet, nya lån ska amorteras med 2% per år ner till 70% osv. Läs mer här.