Unionens medlemslån i samarbete med SEB

Om Kommunal är det fackförbund med flest medlemmar inom stat, kommun och landsting så är Unionen absolut störst på den privata arbetsmarknaden. Med kring 570 000 medlemmar tillämpar fackförbundet en medlemsstyrning med mer än 30 000 förtroendevalda runt om på svenska arbetsplatser.

Unionen har valt att samarbeta med SEB. Tillsammans har de tagit fram ett erbjudande för både bolån och privatlån.

Medlemslån på upp till 350 000 kr

Den som vill låna pengar till renovering, köp av bil eller annan konsumtion kan ansöka om ett medlemslån (privatlån utan säkerhet). Det lånet kan vara på mellan 20 000 – 350 000 kr och ska betalas tillbaka på mellan 2-10 år.

Om du ska ansöka om medlemslånet måste du kunna visa uppgifter kring din årsinkomst, befintliga skulder, namnet på din arbetsgivare och kunna styrka ditt medlemskap i Unionen. Om banken kräver ett intyg som visar din tid som medlem i Unionen läsa mer här om hur du får ett.

När du väl har fått ditt intyg kan du ansöka om lånet på SEBs hemsida. Där fyller du först i hur mycket pengar du vill låna och om du tänkt lösa andra krediter med lånet. Välj återbetalningstid och om du har medsökande. För att få låna måste man vara över 18 år och ha en årsinkomst på över 190 000 kr.

Svara sedan på frågor om din privatekonomi innan du skickar in ansökan. Efter ansökan görs en kreditprövning och om du beviljas lån får du hem ett skuldebrev som du ska signera. Efter det tar det ca 4-5 vardagar, från det att brevet kommit till SEB, tills du har pengarna på ditt konto. Det kostar inget för medlemmar att ansöka om lån, något som de annars debiterar 300 kr för i uppläggningsavgift.

Unionens bolån

Alla fackförbund som hör till TCO har förhandlat med SEB om ränterabatt för sina medlemmar. Det gör att om du är medlem i Unionen kan du ansöka om bolån och få en ränterabatt. Rabatten gäller för alla olika bindningstider och dras från aktuell listränta.

I övrigt är det de lånevillkor som gäller för bolån. Man kan låna upp till maximalt 85% av bostadsvärdet, nya lån ska amorteras med 2% per år ner till 70% osv.

Utöver bolånet och medlemslånet erbjuder Unionen också ett stödlån vid konkurs och försenad lönegaranti. Vid konkurser kan det hända att lönegarantier försenas och för att ingen ska behöva hamna i akut ekonomisk kris har man inrättat detta stödlån.

Mer om Unionens och SEB:s lån