Kommunal medlemslån

Sveriges största fackförbund är Kommunal (Kommunalarbetareförbundet). Med över 500 000 medlemmar finns arbetstagare inom främst kommun men också inom landsting och en del företag i privat sektor.

Ett medlemskap i Kommunal öppnar möjligheten att låna pengar från både Nordea och Swedbank. Den som är medlem i facket och ansöker om ett privatlån utan säkerhet kan få en bättre ränta. Ett krav är att man har ett personkonto, lönekonto eller sparkonto i banken.

Medlemslånen kan tecknas från 30 000 kr upp till maximalt 300 000 kr. Man kan lägga upp en återbetalningsplan på som mest 12 år. Under låneperiodens gång finns möjlighet att både betala av snabbare men också höja belåningen.

Räntan på medlemslånet är rörligt och justeras kvartalsvis i förhållande till marknadsräntor. Ett medlemslån via facket Kommunal har inga uppläggningsavgifter eller aviavgifter.

Den som redan är kund hos någon av bankerna kan ansöka om lånet direkt i Internetbanken.

Länkar till bankernas information om Kommunals medlemslån:

Möjligt att försäkra medlemslånet

En extra trygghet som ingår i medlemslånet är att man får en grupplivförsäkring och ett betalskydd. Skyddet ser till att täcka upp betalningar när inkomsten går ner på grund av t ex arbetslöshet eller allvarlig sjukdom.

Det maximala beloppet som betalskyddet täcker uppgår till 2 000 kr per månad och innefattar betalning av både räntekostnad och amortering. Det ger en möjlighet att kunna fokusera på problemet som orsakat den försämrade inkomsten.

En livförsäkring löser lånet om låntagaren skulle avlida. Anslutning till försäkringarna görs per automatik för alla som är under 65 år. Den som fyllt 65 får inte ta del av försäkringslösningarna.

Källa: Swedbank.se (160623)

Mastercard kreditkort genom Kommunal

Alla medlemmar i fackförbundet Kommunal kan ansöka om ett kreditkort med betalfunktion. Det är ett Mastercard där alla inköp samlas till en månadsfaktura. Kommunalkortet är utan årsavgift och så länge man betalar räkningen i sin helhet utgår ingen ränta.

Behöver man dela upp betalningen på sitt Mastercard, om man kanske gjort ett större inköp av t ex ny kyl/frys eller ny TV, kan man välja räntefri delbetalning. Det är dock inte gratis utan kostar 27 kr/mån.

Saldo på sitt Mastercard kan kollas direkt via Mina sidor, LO Mervärde (app) eller genom att skicka ett SMS.

Snabba fakta om fackförbundet Kommunal

Kommunals logotyp mot röd bakgrund

Kommunal är ett fackförbund inom LO och grundades  för över 100 år sedan (1910). Thomas Baudin blev vald till ny ordförande 2016 då han efterträdde Annelie Nordström.

  • Över 500 000 medlemmar
  • Representerar fler än 230 olika yrken
  • Kärnvärden: Närvarande, proffsiga och handlingskraftiga
  • Inkomststyrd medlemsavgift, från 101 kr/mån
  • Centrala och lokala kollektivavtal
  • Medlemsförsäkringar
  • Medlemserbjudanden
  • Hemsida: www.kommunal.se
  • Besöksadress: Hagagatan 2, Stockholm
  • Telefon: 010-442 70 00