Minns du Lendo låten från reklamen?

Reklamjinglar är en konst att skriva. Det är en lika stor konst att bli av med dem. Det finns många reklamlåtar som fastnar och som man aldrig kan bli av med. Även Lendo sällar sig till den skaran.

Lendo körde ihärdigt med sin Lendolåt på radio under en lång period. Radiojingeln, som produceradas av byrån Hajp, har nu slutat gå som radioreklam och man satsar idag hårt på ett par nya reklamfilmer istället.

Låten om Lendo gick så här

Du kommer väl ihåg melodin?

Jag gick till banken för å låna lite deg,
räntan var kass fick jag veta med besked.

Jag gick till nästa bank å det var likadant,
Men då så ropade en tant.

Lendo!
Lendo!
Sparar du tusentals spänn på!
Lendo.se kan ge en bättre deal!

Lendo!
Lendo!
Sparar du tusentals spänn på!
Lendo.se, hurra! hurra!

Lendos reklamer genom tiderna

Lendo har ofta lanserat nya reklamfilmer på TV och i strömmad underhållning. Fokus har varit på att försöka få fram hur deras tjänst fungerar och kan hjälpa till med att sänka lånekostnader.

Videoklipp

Ett tag använde sig Lendo mycket av små humoristiska inslag i sina reklamfilmer. Bland annat den ovanför där chefen tar med sig sina anställda på utflykt för att visa på symbolik i deras låneerbjudanden.

Det har också funnits många reklamfilmer av mer seriös karaktär som förklarar hur deras tjänst för att jämföra räntor kan underlätta livet. Ett återgående tema är deras gröna färg som på bilen ovanför.

Relaterade länkar