Toborrow företagslån

En omvänd budgivning och tusentals långivare är grunden bakom Toborrow företagslån. Hit kan både den som vill låna ut pengar vända sig och det företag som behöver kapital.

Det ställs vissa krav på företaget som vill låna. Dels ska det finnas en omsättning på minst en miljon kronor. Det är endast aktiebolag som kan ansöka och det måste finnas minst ett inlämnat bokslut. Ett kreditbetyg inhämtas från UC och Creditsafe. Det måste uppvisa ett godkänt betyg.

Hjälpa småföretag att växa som investerare på Toborrow plattform

Toborrow har startat tjänsten för att hjälpa små företag att växa. Företagaren presenterar sitt företag och behovet av kapital. Löptid och amorteringstakt bestäms och sedan startar en auktion.

Motparten är sparare eller investerare som vill få bättre avkastning på sina sparmedel än en vanlig bankränta. Det nämns upp till 15% i årsränta på sajten. Spararen lägger ett bud i auktionen och kommer med som långivare ifall budet är tillräckligt bra enligt företaget.

Lånens totala storlek kan variera från 100 000 SEK upp till 5 000 000 SEK med en löptid på 3-36 månader. Du som lånar in pengar behöver såklart inte matcha hela beloppet utan du, tillsammans med andra, hjälps åt att fylla kapitalbehovet. Det är vad som brukar kallas för Crowdfunding.