Pluskan

Ibland behöver man lite extra pengar på kontot. Det är vad som är grunden bakom kontokrediten som heter Pluskan. Man kan ansöka om en kredit på mellan 5 000 och 30 000 kronor.

Tjänsten, som ägs av Loan Exchange Nordic AB, är väldigt enkelt bara man har ett mobilt BankID. Ansökningsformuläret består av ett antal olika fält som personnummer, postnummer och mejladress.

Den som ansöker ska också fylla i typ av sysselsättning och hur ekonomi ser ut på övergripande plan (månadsinkomst, boendekostnar och övriga omkostnader).

Om kreditansökan beviljas kan pengar betalas ut inom två bankdagar till sitt bankkonto.

Kreditkonto för att låna om och om igen

Det du lånar hos Pluskan ska såklart betalas tillbaka. Skillnaden mot ett vanligt lån är dock att du inte behöver ansöka på nytt ifall du behöver mer pengar.

Då loggar man bara in och plockar ut pengar på nytt från krediten. Hur mycket som går att ta ut beror på kreditgräns och tillgänglig kredit.

Pluskan gör inte kreditkontroll hos UC

När en ansökan görs kommer en kreditkontroll att beställas. Den görs dock inte hos UC utan från Bisnode. Pluskan använder också Instantor, en tjänst som kontrollerar att pengarna du vill ta ut går till ett konto i ditt namn.

Grundkrav för Pluskan kreditkonto

Grundkraven för att ha ett konto hos Pluskan är att:

  • du är skriven i Sverige
  • fyller minst 20
  • fyller max 65
  • du är fri från betalningsanmärkning
  • du inte har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten

5% återbetalning per månad

Redan månaden efter din beviljade kredit kommer första kravet på återbetalning. Man måste betala av 5% av lånebeloppet inklusive ränta per månad, men minst 500 kr. En månadsavisering skickas ut med epost och avbetalning sker med autogiro. Pengar dras automatiskt den 28:e varje månad.

Räkneexempel
Kontokredit med flexibel återbetalning. Inga avgifter och fast årsränta på 24 %. Vid ett lån på 15 000 kr betalar du i snitt 531 kr/månad under 40månader (totalt belopp är 21 231 kr). Effektiv ränta 26,82 %.