Lumify kreditlina

Ett nytt tillskott på svenska kreditmarknaden är Lumify. Maj 2019 släppte Luma Finans AB sin så kallade kreditlina, ett mikrolån på mellan 2 000 kr till 20 000 kr. För att få folk att prova erbjuds första krediten räntefritt i 30 dagar (maxbelopp 6000 kr).

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lumify vill ha snabba och enkla ansökningsprocesser

På sidan med vanliga frågor och svar kan man läsa att en genomsnittlig ansökan endast tar ett par minuter att behandla om uppgifterna är kompletta. I de allra flesta fall räcker det med att verifiera sig med BankID.

Uppgifter som kan komma att krävas in utöver fälten i formuläret är dokument som styrker inkomst. Lumify gör en sedvanlig kreditprövning där upplysning hämtas från Creditsafe (du får omfrågekopia hemskickat).

Efter en godkänd ansökan om kreditlina kan pengar finnas på kontot inom 15 minuter, men det beror på vilken bank du som låntagare har. I nuläget sker denna snabba typ av överföring endast till bankkunder hos SEB. Övriga banker kan det dröja tills nästa bankdag beroende på när ansökan inkom.

Snabbfakta om Lumify
Typ av lån Högkostnadskredit
Lånebelopp 2 000 kr – 20 000 kr
Löptid 30 dagar
Effektiv ränta 94,8 – 236 %