LoanStep

Loanstep logotyp

Det finns två typer av lån hos Loanstep som kallas för korttidslån och långtidslån. Loanstep drivs av samma företag som ligger bakom Savelend, alltså SBL Finans AB och SaveLend Group AB finns noterat på börsen First North under ticker YIELD.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Loanstep kostnadsfria lån på 14 dagar

Loanstep är ett av få aktörer inom smålån som fortfarande erbjuder kostnadsfria lån, något som var mycket vanligt förr då SMSlån dominerade smålånen med sina gratislån. Det gäller dock att man håller sig till de 14 dagarna för annars börjar det ticka räntekostnad. I Loansteps SEKKI finns det att läsa om den effektiva räntan.

Charlie Söderberg förklarar i Låneskolan

Du som sett TV-programmet Lyxfällan känner kanske igen honom, om du tänker bort skägget och glasögonen. Charlie Söderberg har anlitats av Loanstep för att förklara hur lån fungerar och hur man bättre styr upp sin privatekonomi.

Det kan tyckas lite konstigt eftersom affärsidén bakom Loanstep är att tjäna pengar på lån och det kan man väl bara göra genom att ta betalt i form av ränta och avgifter? Hur högkostnadskredit rimmar med bättre privatekonomi är svårt att förstå men det finns mycket i det som förklaras i Loanstep Låneskolan som är bra.