Finaref privatlån

Finaref AB är namnet på ett kreditmarknadsbolag som agerar i Sverige under namnet Finaref. Det ägs i högre led av en av Frankrikes största banker – Crédit Agricole SA.

Lån från 3000  till 40 000 kr

Hos Finaref kan du låna upp till 40 000 kr till oväntade utgifter utan att ställa säkerhet. För att få låna måste man uppfylla följande villkor:

  • Vara mellan 25-79 år
  • Fast inkomst på lägst 84 000:- från arbete eller pension
  • Inga betalningsanmärkningar

Du som tillhör den äldre ålderskategorin har ytterligare ett krav och det är att hela lånet måste vara återbetalt före dagen du fyller 80 år.

Ansökan om lån från Finaref görs enklast online på Finaref.se. Genom att signera med e-legitimation kan handläggningstiden förkortas avsevärt och besked fås snabbt.

På hemsidan finns en lånekalkyl där månadskostnad för olika upplägg kan räknas ut.

Räntan på privatlån hos Finaref

Vid lån på 15 000 kr på 3 år blir månadskostnaden 637 kr och totalt belopp att betala blir 22 932 kr. Den nominella räntan är 30%, och den effektiva räntan enligt KoV:s anvisningar beräknas till 34,49%.

Låneskydd för oförutsedda händelser

Den som vill skydda sig mot oförutsedda händelser erbjuds teckna ett låneskydd från 9 kr per månad. Villkoren som gäller beror på ålder hos den sökande. För den som är under 63 år gäller skyddet vid långtidssjukskrivning på mer än 45 dagar. Är du mellan 64-74 år gäller det för en längre sjukhusvistelse på mer än 30 dagar. I båda fallen gäller försäkringen vid dödsfall.

Finaref har blivit Resurs Bank

Privatlån erbjöds tidigare av Finaref AB. Finaref AB förvärvades den 1 april 2014 av Resurs Bank AB som bland annat erbjuder Resurs Classic, Gold och World kreditkort.