Expresskredit

Expresskredit logo

Expresskredit är en del av koncernen GF Money Consumer Finance och erbjuder krediter på mellan 1 000 – 30 000 kr. Pengarna finns på ett kreditkonto från vilket man kan plocka ut pengar till vanligt bankkonto eller kort när man behöver.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Ansök om Expresskredit online

Det går att låna från Expresskredit direkt via deras hemsida där man också kommer åt Mina Sidor etc. För att få ett lån beviljat måste du vara myndig, ha en fast bostadsadress och vara folkbokförd i Sverige. Identifiering sker med BankID.

Du kan behöva skicka in ett intyg om inkomst och då skicka in lönespecifikationer och kontoutdrag. Under ansökningsprocessen gör Expresskredit en kreditbedömning med uppgifter hämtade från Creditsafe. När de hämtar uppgifter därifrån får du en kopia skickad till en digital brevlåda som Kivra eller hem i postlådan.

Hur funkar Expresskredit?

Den som fått sin ansökan godkänd får tillgång till ett kreditkonto med den sökta kreditgränsen. Från kontot hos Expresskredit kan man ta ut pengar till sitt vanliga bankkonto. Det är bara när man gjort uttag och har en utestående skuld som krediten börjar kosta pengar i form av ränta och avgifter.

När man har lånat pengar genom uttag ska man månadsvis betala tillbaka från minst 250 kr till 2 300 kr, beroende på hur stort uttag man gjort. Återbetalning sker genom autogiro och det delges den 14:e varje månad hur mycket som kommer att dras den 28:e.

Vill man betala tillbaka mer än det minsta beloppet och kanske helt betala av sin skuld kan man göra det när som helst.

Kreditgivare bakom Expresskredit är GF Money Consumer Finance AB

I SEKKI-dokumentet kan man läsa att kreditgivare bakom krediten är GF Money Consumer Finance AB (org.nr 556876-2578) med säte på Östra Ågatan 31 i Uppsala. Företaget är under tillsyn av Finansinspektionen och har institutnummer 44085.