Snabbfinans – små lån

Snabbfinans erbjuder privatpersoner en kredittjänst med två olika sätta man kan låna på.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

För båda sätten att låna är det maximalt 25 000 kr som gäller. För lån kan man välja återbetalningstid på 90 dagar upp till 2 år.

Kontokrediten är ett konto varifrån man kan plocka ut pengar när man behöver. Det är lite som ett extrakonto, buffertkonto med nödcash. Man kan välja från 1000 kr upp till 25 000 kr.

Ansökningsförfarandet hos Snabbfinans är att man fyller i personnummer och mobiltelefonnummer på hemsidan. Man väljer lånebelopp och klickar sen på ansökningsknappen.

Räkneexempel
Beräknad med antagandet att kreditlimiten 25000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 47,0 % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. 39,0 %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir 31405 kr inkl. avgifter. Uppläggningsavgift är 395 kr. Aviseringsavgift på 35 kr tillkommer vid avisering. Minsta belopp att betala per månad är 1500 kr, 6,0 % av den totala Kreditlimiten.

Snabbfinans krav för låneansökan

För att få låna måste man:

  • ha en fast adress i Sverige
  • vara folkbokförd i Sverige
  • vara över 20 år
  • ha ett mobilabonnemang
  • tjäna minst 150 000 kr per år
  • vara fri från betalningsanmärkningar

Snabbfinans skriver också att man ska ”uppfylla de av Långivaren uppställda krav på återbetalningsförmåga”.

Företaget som står bakom lånen heter S & A Sverige AB och finns på Karlavägen i Stockholm.

Läs mer här