Saldo Bank

Saldo Bank erbjuder en finansiell tjänst, en konsumentkredit, designad för att möta kundernas behov av ekonomisk flexibilitet. Denna tjänst tillåter användare att göra uttag efter eget behov, vare sig det gäller att utnyttja hela kreditbeloppet på en gång eller att ta ut mindre summor för att hantera oväntade utgifter i det dagliga livet.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Ansökningsprocessen hos Saldo Bank

Ansökningsprocessen hos Saldo Bank är skräddarsydd för varje individ, där potentiella kunder får personligt anpassade erbjudanden baserade på deras ekonomiska förhållanden. Det innebär att räntor och kreditgränser kan variera mellan olika användare. För att upptäcka vad Saldo Bank kan erbjuda just dig, krävs det att du skickar in en ansökan.

Kreditansökningar hanteras online här och kan ske dygnet runt, sju dagar i veckan. För att kunna ansöka måste du ha BankID men ingen annan dokumentation krävs. Utöver detta krävs ingen kreditprövning genom Upplysningscentralen (UC), vilket förenklar ansökningsförfarandet.

Kreditgränsen för Saldo Kredit kan gå upp till 20 000 kr, med möjlighet för kunden att när som helst ta ut medel via ett enkelt SMS. Den initiala uttagsgränsen är satt till minst 300 kr, med efterföljande uttag som kräver minst 500 kr.

Återbetalning av Saldo kontokredit

En uppskattad egenskap hos Saldo Kredit är dess flexibla återbetalningsstruktur. Liknande ett kreditkort, men med förenklad hantering, kan du betala tillbaka skulden när du vill eller i en takt som passar dig.

Skulle du behöva mer pengar kan du plocka ut mer kredit, utan en fastställd återbetalningsperiod. Ränta tickar såklart så länge som det finns ett skuldsaldo på kreditkontot.

Förutom ränta tas det ut en uppläggningsavgift när kontokrediten startas och en uttagsavgift. Kostnaderna för uppläggning, uttag och ränta gör att den totala lånekostnaden blir hög och därför är Saldo Banks kontokredit klassat som högkostnadskredit.