Resurs Bank Lån

Resurs är ett företag som startades i Sverige 1977 och då var tanken att kunna erbjuda betallösningar för butiker som var enkla för butiken och kunden. Idag är verksamheten större och de erbjuder även privatlån och sparkonto. Resurs Bank AB ägs av Resurs Holding, som är ett börsnoterat bolag.

Privatlån genom Resurs Bank

Privatlånet som Resurs erbjuder är ett lån på mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Man kan låna pengarna i 1-15 år och göra en full återbetalning när som helst under låneperioden.

För att få låna pengar måste man uppfylla vissa kritierier, grundkrav. Detta är grundläggande kraven:

  • ha fyllt minst 20 år
  • ha en fast inkomst på minst 100 000 kr per år
  • vara fri från betalningsanmärkningar

En låneansökan görs enklast online via formulär på hemsidan, men det går även att skicka post eller ringa till Resurs Bank kundservice telefonnummer (öppettider är 8-18 på vardagar). Att göra en ansökan är inte bindande så det kan man göra för att få reda på vilken ränta man får.

Resurs Bank logotyp i mars 2020
Så här ser Resurs Bank logotyp ut (mars 2020)

Resurs Bank inhämtar en kreditupplysning för att göra en bedömning av ditt lån och dina möjligheter till återbetalning. Om du har låg inkomst kan du låna pengar tillsammans med en medsökande. Det gör i många fall att chansen till beviljat lån blir bättre och villkoren likaså.

I oroliga tider finns risk för att man kan bli sjukskriven eller arbetslös och tappar stora delar av sin inkomst. I såna lägen finns det en betalförsäkring som kan användas för att skydda lån Resurs. Mer om den kan man läsa om på hemsidan.

Resurs Banks kreditkort och samarbeten med butiker

Resurs har många samarbeten med kända butikskedjor i Sverige. Du har säkert fått frågan om du vill skaffa medlemskort eller betalkort på butiker som:

  • Netonnet
  • Bauhaus
  • Mio
  • Synsam
  • Hornbach
  • Ford

Det är Resurs Bank som är utfärdaren av de korten. De har också samarbeten och finansieringslösningar med tandläkare. Patienter erbjuds då att delbetala sin tandvård.

Ett kreditkort som Resurs har är Supreme Card (Classic, Gold, World och Woman) med fri kredit och en rad olika fördelar med reseförsäkringar och poäng på inköp med mera. Läs mer om Supreme Card här.