Nätlån – ett mikrolån på upp till 4000 kr

Nätlån drivs av företaget Catalunia Capital AB och har funnits i marknaden sedan 2010. Tjänsten är en lånetjänst för små lån – mikrolån – på 1000 kr upp till 4000 kr i jämna tusental.

Lånekostnader hos Nätlån

Kostnaderna för att låna hos Nätlån utgörs av en uppläggningsavgift och räntekostnader. Uppläggningsavgiften är alltid 250 kr. Den som inte klarar av att betala i tid erläggs en aviavgift.

Ett lån på 1000 kr får man betala 115 kr i ränta på. Med en återbetalningstid på 30 dagar blir den effektiva jämförelseräntan 3024%.

Ansökningar sker online

Ansökningar om lån från Nätlån sker online. Där väljer man önskat lånebelopp och uppger sitt personnummer. Man måste vara minst 18 år. Något krav på minsta inkomst finns inte utskrivet på sidan. Om man har en betalningsanmärkning finns ändå chansen att få lån beviljat då Nätlån inte tillämpar någon automatisk utsortering pga anmärkningar.

Efter ansökan kommer kundtjänst att skicka hem ett skuldebrev till folkbokföringsadressen. Det ska man undeteckna och skicka tillbaka tillsammans med en kopia på giltig ID-handling (pass, ID eller körkort). Man kan även scanna det påskrivna skuldebrevet och maila in alla dokument om man vill spara lite tid.

Vill du läsa mer om Nätlån, besök deras hemsida här.