Nätlån

Nätlån drivs av företaget Catalunia Capital AB och har funnits i marknaden sedan 2010. Tjänsten är en lånetjänst för små lån – mikrolån – på 1000 kr upp till 10 000 kr i jämna tusental. Lånet är kort och ska betalas tillbaka efter 33 dagar men det går att ansöka om förlängd kredittid.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Ansökningar sker online

Ansökningar om lån sker online. Där väljer man önskat lånebelopp och uppger sitt personnummer. Man måste vara minst 18 år. Något krav på minsta inkomst finns inte utskrivet på sidan. Om man har en betalningsanmärkning finns ändå chansen att få lån beviljat då Nätlån inte tillämpar någon automatisk utsortering pga anmärkningar.

Efter ansökan kommer kundtjänst att skicka hem ett skuldebrev till folkbokföringsadressen. Det ska man undeteckna och skicka tillbaka tillsammans med en kopia på giltig ID-handling (pass, ID eller körkort). Man kan även scanna det påskrivna skuldebrevet och maila in alla dokument om man vill spara lite tid.

Vill du läsa mer om Nätlån, besök deras hemsida här.