Lånbutiken från Risicum Capital AB

I oktober 2013 lanserades Lånbutiken.se av Risicum Capital AB. Vid releasen fanns det möjlighet att låna upp till 10 000 kr i som mest 90 dagar.

Snabblånet – ett traditionellt SMS-lån

Lånbutikens Snabblånet är ett klassiskt s.k. SMS-lån där personer som är över 20 år, har varit folkbokförd i Sverige sen 2 år och saknar anmärkningar kan ansöka om lån. Ytterligare ett krav är att ett registrerat mobilabonnemang finns.

Ansökan görs på nätet och vara på mellan 1000 kr och 10 000 kr. Pengarna måste betalas tillbaka på 30, 60 eller 90 dagar. Ansökningar behandlas på vardagar mellan kl 6-22. Ett godkänt lån bekräftas med SMS till mobilen.

Lånbutiken inhämtar inte kredituppgifter från UC men från Bisnode. Det görs för att kolla att det inte finns några betalningsanmärkningar och för att göra en bedömning om betalförmåga.

Flera låneprodukter från Lånbutiken.se

Lånbutiken.se ebjuder även ett lån som de kallar för Brukslån. Lånesummorna är de samma som för Snabblånen men återbetalningen är mer flexibel.

Brukslånet är som ett kreditkort fast utan kortet. Du beviljas en kredit och kan använda den när behovet infinner sig. Du betalar tillbaka skulden och kan sen använda den på nytt när du behöver det.