Lånbutiken

Lånbutiken.se drivs av Risicum Capital AB och är ett lån som i praktiken fungerar som en kontokredit (brukslån). Du ansöker om önskat kreditbelopp och får du det beviljat kan du sen själv välja hur mycket och när du vill använda din kredit. Kostnaden är till mindre del fast men varierar i relation till hur mycket du tagit ut.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låneansökningar består av ett formulär online och tar några minuter inklusive identifikation med Bank-ID eller Mobilt Bank-ID. Efter ansökan sker en kreditprövning där uppgifter från Bisnode inhämtas (alltså utan UC).

Utbetalning från Lånbutiken

Som kund hos Lånbutiken får man en inloggning och kan med PIN-kod eller Bank-ID logga in för att begära utbetalning. Under deras öppettider görs alla transaktioner och de har öppet både vardagar och helger.

Pengarna kommer dock fram till bankkontot lite olika beroende på vilken bank du som låntagare har. Om du har ditt konto hos Nordea eller Handelsbanken är de framme direkt (även på helger) men har du en annan bank får du vänta till nästa bankdag.

Vad kostar Lånbutikens kontokredit?

Beroende på hur mycket du tagit ut varierar räntekostnaden. Räntan i procent är fast och ligger på en nominell ränta av 35% men det tillkommer andra avgifter så den beräknade effektiva räntan blir något högre.

Förutom ränta och amortering betalar du även en uppläggningsavgift på 390 kr. Den betalas bara en gång, vid uppläggningen av ditt konto. Däremot tillkommer en kontoavgift på 49 kr för varje månad som kontot hålls öppet och det oavsett om du har tagit en utbetalning eller inte.