Komplett Bank

Komplett Bank, logotyp

Flexibelt Lån

Kontokrediter är i regel ganska små men hos Komplett Bank kan man teckna ett större Flexibelt Lån på mellan 10 000 kr och 500 000 kr med amortering och kredituttag som man själv kontrollerar mer än hos vanliga banker.

Lånet är en kombination av privatlån, lån utan säkerhet, och en kontokredit. Du kan använda pengarna till vad du vill och till skillnad från vanliga privatlån där man amorterar av hela så kan man ta ut mer lån inom ramen för den tilldelade krediten under amorteringsperioden. Det är endast möjligt så länge man sköter sina betalningar.

Men bara för att det finns en sån här flexibilitet är det viktigt att du som låntagare tar ansvar och lägger upp en bra och ekonomiskt hållbar avbetalningsplan. Ta endast ut mer lån igen från det amorterade beloppet om din ekonomi klarar av det.

Varje månad faktureras ett minimibelopp bestående av ränta på utestående lån och avgifter. Vill man amortera lite eller mycket så har man egen flexibilitet att göra det. Just större och snabbare amortering desto lägre blir räntorna framöver.

Kreditgivare bakom lånet är det norska företaget Komplett Bank ASA som står under tillsyn av det norska Finanstilsynet. Även om det är en norsk långivare så är det till svenska institut du kan vända dig ifall du upplever problem, som till exempel ARN.

Lån från Komplett Bank först efter kreditbedömning

En kreditbedömning avgör din ränta och vilket lånebelopp du beviljas. Vid bedömningen tittas det djupare på din privatekonomiska situation och det kan inhämtas kreditupplysning och efterfrågas dokument som styrker inkomst etc. Det står dock inte angivet om det är UC, Bisnode eller Creditsafe. Vi kunde inte hitta den information när vi senaste kontrollerade bankens hemsida (okt 2022).

Fler ekonomiska tjänster från Komplett Bank

Komplett kreditkort med bonus

Ett annat sätt att låna pengar kortsiktigt är genom kreditkort och Komplett Bank erbjuder ett kort utan årsavgift och avgiftsfria kontantuttag. Kortet har även en inbyggd bonus där du får hela 4% när du handlar varor från Komplett.se och du kan ha en kreditgräns på upp till 50 000 kr.

Bonus ges även vid inköp på andra butiker och inköpsställen men då med 0,5-1 %. Gör du större inköp på över 20 000 kr får du 1% medan mindre summor ger 0,5%. Intjänad poäng kan man använda för att betala nya köp, delbetala eller nedbetala fakturor.

Ingen bonus utgår vid uttag av pengar i automat eller vid överföringar till bankkonto. Där är det också viktigt att veta att såna transaktioner direkt börjar kosta ränta.

Komplett Bank Sparkonto

Ytterligare en banktjänst som Komplett Bank erbjuder är sparkonto. Det är ett konto som har högre ränta än storbankerna. Förutom att sparräntan ger bättre avkastning får man också ta del av den månadsvis istället för årsvis.

Högräntekontot är öppet för privatpersoner som gör insättningar på minst 50 000 kr upp till maximalt 1 000 000 kr. Kontot är säkrat av norska bankernas säkerhetsfond, vilket ger en insättningsgaranti på 100 000 EUR.