Hypoteket bolån

hypoteket logotyp

Hypoteket bolån har varit verksamma sedan 2018 som ett bostadskreditinstitut. De är helt fokuserade på belåning av bostäder och har inte som banker några sparkonton, lönekonton eller kreditkort. Hypoteket Bolån Sverige AB vill erbjuda helt transparenta bolån där man inte behöver pruta nåt utan ser vilken ränta man får direkt.

Hypotekslån på upp till 75% av bostadens värde

Hos Hypoteket Bolån kan man bara belåna sin bostad med upp till 75% av bostadens marknadsvärdering. I Sverige får man låna ut upp till 85% men Hypotekets investerare, där bland annat Schibsted Media Group finns på listan, har som krav att det får vara max 75%.

Pengarna som du lånar kommer från stora pensionsfonder och försäkringsbolag. De investerar direkt i en bolånefond utan inblandning av en bank och det för att få bästa möjliga avkastning till ett bra pris. Så en del av den ränta du betalar kommer att gå till investerarna och ge de avkastning.

Hypoteket är en helt digital bolåneutmanare som utmanar storbankerna med lägre räntor och en enkel och smidig process.

Hypotekets Grönt Tilläggslån med ränterabatt

Hypoteket erbjuder befintliga lånekunder en möjlighet att låna extra pengar för att genomföra energiförbättrande åtgärder på sin bostad. Det kan vara att man behöver byta från direktverkande el till bergvärmepump eller installera solceller på taket för att sänka sitt beroende av att köpa dyr el.

två installatörer av solceller på ett tak
Installation av solceller kan finansieras med grönt tilläggslån hos Hypoteket Bolån

Tilläggslånet läggs som en separat lånedel och kan ha andra villkor än Hypotekets bolån. Det gröna tilläggslånet kan ha en annan bindningstid och en annan amorteringstakt. Ansökan om Grönt Tilläggslån gör man som befintlig bolånekund inloggad på Mina Sidor.

Det gröna lånet kan man få ränterabatt på och då behöver man visa ett underlag som styrker att din investering är med syfte att förbättra energianvändningen. Som underlag kan offert från installatör eller kvitto på inköp av material gälla.

Ingen ränteprutning på Hypotekets bolån

Tycker du att prutning är obekvämt kan du slappna av hos Hypoteket. Där får alla med likadana bostadsvärderingar och belåningsgrader samma ränta. Det spelar alltså inte någon roll om man är bra eller dålig på att pruta på bolåneräntan – för det går inte! Räntorna varierar dock som vanligt med bindningstiden från lägst på rörlig ränta till något högre på bunden.

Du betalar månadsvis din ränta och en amortering. Hypoteket följer de riktlinjerna kring 1% amorteringstakt per år ner till 50%. Har du en hög skuldkvot på över 450% erlägger du ytterligare 1% i amortering för att snabbare komma ner i belåningsgrad.

Omdömen om Hypoteket bolån

Hypoteket har Sveriges nöjdaste bolånekunder enligt Trustpilot, något som de självklart lyfter på hemsidan. Det finns över 2000 omdömen att ta del av och snittbetyget ligger på 4,7 av 5,0 (okt 2022). Du kan läsa positiv feedback och negativ kritik på flera ställen online (Flashback, Trustpilot, Google). Har du själv varit i kontakt med Hypoteket kan man helt öppet på dessa sajter lämna sin åsikt.