Kort om Hypoteket bolån

Genom Hypoteket bolån kan du finansiera din bostad. Långivaren ägs av den stora mediekoncernen Schibsted, som också äger lånjämförelsesajten Lendo och Bynk-appen samt andra ekonomirelaterade sajter och företag.

Pengarna som du lånar kommer från stora pensionsfonder och försäkringsbolag. De investerar i en fond för att få avkastning till bra pris.

Ingen ränteprutning på bolånet

Tycker du att prutning är obekvämt kan du slappna av hos Hypoteket. Där får alla samma ränta och ingen kan pruta sig till nåt bättre än dig. Räntorna varierar endast med bindningstiden från lägst på rörlig ränta till något högre på bunden.

Ytterligare en sak som utmärker Hypoteket är att du maximalt kan belåna din bostad upp till 65% av marknadsvärdet. I övrigt funkar det på samma sätt som hos andra långivare. Du betalar månadsvis din ränta och en amortering. Hypoteket följer de nya riktlinjerna kring 1% amorteringstakt per år ner till 50%. Har du en hög skuldkvot på över 450% erlägger du ytterligare 1% i amortering för att snabbare komma ner i belåningsgrad.

Läs mer om Hypoteket på deras hemsida här. Där kan du också se dagens aktuella räntor.